Maajussille morsiammeksi

Silloin kun  olin pieni, isä oli kotona töistä joka arkipäivä viimeistään kello 17.30. Siihen mennessä äiti oli jo tullut töistä kotiin ja tehnyt ruuan. Viikonloppuisin kaikki olivat kotona, kukaan ei ollut töissä. 
Ainoat kosketukset maatilaan olivat käynnit kummisedän sikalassa ja kesämökin lähellä olevassa navetassa. Tiesin, mikä traktori on ja siihen se sitten taisikin jäädä. 

Rupesin seurustelemaan maajussin kanssa ja naimisiinkin mentiin. Hyvästi säännölliset työajat, vapaa-ajat, viikonloppuvapaat, säännöllinen palkka, ylityölisät, palkalliset lomat YMS. Varsinkin tämän vuoden aikana tuntuu, että työnteolle ei ole mitään rajaa. Mies painaa töitä lähes 12 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa eikä sekään vielä riitä. Kiire ei taida ennen joulua hellittää ollenkaan. Hommia riittää koko ajan.

Vaikka kuinka yrittäisi jaksaa ja pärjätä (vihaan tuota sanaa), on koulun, työharjoittelun, kodin ja lasten yhdistäminen ollut välillä yksin raskasta. Hermoa kiristää ja palautuspäivät painaa päälle. Tehtäviä on tehtävä aina kun on hetkikin aikaa. Tenttiin luetaan rytmillä "lause-riidan selvittäminen-lause-vaipan vaihto-lause". Tällaista tekniikkaa koulussa ei tunneta. Onneksi apuja löytyy, kaikkea ei tarvitse jaksaa! Mummut ja paapat auttaa tarpeen tullen. Yritän myös lasten kanssa mennä häiritsemään isin töitä aina kun mahdollista. Lapset oppii uutta äidin kanssa ja saadaan kotipäiviin sisältöä.


Tähän vielä päälle oma halu harrastaa. Käsityöt, lukeminen ja kuntosali sekä koko ajan kasvava halu testata omaa taitoa ja jaksamista. Parisuhteelle ei paljon jää aikaa vaikka lapset välillä ovatkin yökylässä. Hermot on kireällä mutta periksi ei anneta ja apua ei pyydetä, sitä otetaan tarjouksesta vastaan. :)

Nyt kun opiskelee samaa alaa kuin missä mies tekee töitä, ymmärrys lisääntyy ja tiedän jo vähän paremmin mitä traktorilla tehdään. Eilen teimme taas illalla kymmenen aikaan yhdessä koulutehtävää ja opin uusia asioita talouden hallinnasta. 


Viime viikolla kirjoitin koulutehtävään, että 31.12.2014 alkaen tilan omistavat A ja Salla. Hetken tuota lausetta piti katsoa, aika outoa. Sitten taidan olla emäntä. :)


Ei kommentteja