Aatto, joulupukki, paketit & muu jouluhöpinä

Esikoisen mielestä oli tosi hassua kun aattoaamuna vedettiin yökkärien päälle haalarit ja lähdettiin mummulaan aamupalalle. Vihdoinkin oli se joulupukin vierailupäivä, jota varten oltiin jo kaksi iltaa riehuttu ja huudettu.

Aattosauna, jouluruoka ja neiti päiväunille. Äiti ja poika katsoivat Lumiukon, jonka jälkeen mentiin hautausmaan kautta kotiin. Tytär oli hulluna kinkkuun, joka myös tänä jouluna oli omasta sikalasta.

Leivottiin joulutortut uuniin, sytytettiin kynttilät ja ulkotulet. Vieraat saivat tällä kertaa tulla meille katsomaan joulupukkia. Kello läheni iltakuutta ja olohuone täyttyi jännityksestä ja vieraista. 

Lopulta joulupukki käveli ovesta sisään ja serkusten riemu pääsi valloilleen. Odotin, että etenkin J olisi pelännyt karvanaamaa mutta ei! Pelkäsin, että poika toteuttaa uhkauksensa ja nappaa pukkia parrasta. Toinen pelko oli, että J tunnistaa pukin. Muutaman pitkän pohtivan katseen huomasinkin ja pukki oli huomannut ne myös.. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Kovasti lapset tiedusteli tuliko se joulupukki muka oikeasti poroilla kun ei niitä ainakaan ikkunasta näkynyt?

Lahjoja oli koko eteinen täynnä. J on heinäkuusta asti odottanut Ponssen metsäkonetta joululahjaksi ja kun pukki antoi ensimmäiseksi paketiksi litteän lahjan poika tuumasi, että "en mä tätä halua ku ei tämä oo mettäkone!". 

Aattoillan kahvit kruunasivat mahtavat vihreät revontulet taivaalla. Pikkuhiljaa vieraat lähtivät omiin koteihin ja me jäätiin tutkimaan mitä kaikkea niistä paketeista tulikaan.

J:lle Kunnaksen kirjoja, yökkärit, palapelejä, muovailuvahaa, piirrustustarvikkeita, lasten tabletti ja tietty se mettäkone! Lisäksi makuuhuoneesta löytyi vielä kaksi isoa pakettia: uusi polkutraktori ja (isin rakentama)konehalli Brudereille.

S sai paljon nuken hoitotarvikkeita, nuken sängyn, kaulimen (!), yökkärit, kissan kantokopassa, puisia palikoita suuren sangollisen, Maileg-pupun ja suloisen Me&I:n kuppikakkumekon. Tässä molemmilla listattuna ne mitkä äkkiä mieleen tulivat.
 
Isi on koko ajan tukkityömaalla pojan kanssa. Neiti pyörii tyytyväisenä mukana leikeissä. Hyvin rauhallista.. Aviomies siirtyi vihdoinkin älyaikaan ja Whatsuppi on käynyt kuumana meidän puhelimissa. Kerran iPhone pääsi jo jäähyllekin kun ei sitä malteta laskea kädestä hetkeksikään. :)
Äiti sai (Zalandosta tilaamansa) paketin, jossa oli vähän vaatteita, uudet kengät ja lompakko. Lisäksi saadaan sadan euron edestä herkutella Juustoportin juustoilla, nam!


Tänä jouluna eniten odotin lahjojen antamista muille. Omalle isälle tilasin Kansallisarkistosta kirjeen mutta sitä ei ole vielä näkynyt. Täytyy ensi viikolla kysellä perään.. 
Lisäksi liityin yhden Iltalehden uutisen nähtyäni SPR:n kantasolurekisteriin. Joulun hyvä työ tuli tehtyä vaikka vähän jännittääkin tuleeko kutsu postiin vielä jonakin päivänä. 

Viimeiset kolme päivää on syöty, syöty ja syöty. Ainoa liikunta on sohvalta vessaan ja jääkaapille. Näilläkin matkoilla täytyy evääksi napata muutama konvehti. Takapuoli on varmaan levinnyt niin, ettei ovesta mahdu ulos. Veden juominen on unohtunut ja maitorahka pilaantunut jääkaappiin.

Huomenna otan pienen askeleen kohti arkea ja käyn salilla!

Ei kommentteja