Meidän talosta

Meinasin siirtyä tänään seuraavan huoneen esittelyyn mutta ehkä on viisaampaa hiukan tässä välissä avata sitä, että millaisessa talossa me eletään.

Ikää tällä talolla on 101-vuotta, hirsikehikolla ilmeisesti sitäkin enemmän. Laajennusta on tehty joskus vuosikymmeniä sitten. Siitä muistona elintasosiipi, jonka lumoavat värimaailmat saavat silmät sokaistumaan.. Kröhöm. Siitä lisää myöhemmin.. 

Tästä talosta on lähdetty niin jatko- kuin talvisotaan. Viimeksi pari viikkoa sitten löysin aidon sotilaan lakin muistona menneisyydestä. Tämä talo on varmasti nähnyt kaikenlaista ja sen seinät ovat kuulleet paljon salaisuuksia. Täällä on juhlittu häitä, syntymäpäiviä ja ristiäisiä, viimeisimpinä esikoisen ristiäiset.

Muistan ensimmäisen kerran kun minut tuotiin tupaan istumaan ja olin heti rakastunut tähän vanhaan maalaistaloon. Talossa ja sen pihapiirissä on mielestäni ihania yksityiskohtia. Sempä vuoksi täällä on ikuistettu meidän perheen tärkeitä hetkiä häistä syntymäpäiviin.Alakerrassa meillä on neljä makuuhuonetta, vaatehuone, wc, pesutilat, eteinen, keittiö ja tupa. Toisen viileän eteisen (josta myös tulossa lisää myöhemmin) kautta kiivetään yläkertaan. Siellä on tällä hetkellä vain kaksi makuuhuonetta, kylmä aula ja säilytystilaa. Aiomme kunnostaa makuuhuoneet, tehdä aulasta lämpöisen tilan ja rakentaa yhden wc ja makuuhuoneen lisää. Kellarissa on säilytystilaa, pyykinhuoltotilaa ja vanha autotalli, josta on muuntumassa ompelutila minulle. Siitäkin sitten kuvia valmistumisen jälkeen. 
Pihasta löytyy vaikka mitä rakennusta. Aitta, paja, vanha kanala, autotallirakennus, renkien pikkuinen tupa, kuivaaja ynnä muuta. Ja tietysti sikulikuala eli sikala asukkaineen! Alla oleva kuva ei ole ihan tänään otettu.. mutta tätä menoa juhannuksena saa ottaa samanlaisesta lumikasasta kuvan.

Työt eivät tekemällä lopu ja tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä, että talo todellakin omistaa meidät eikä päinvastoin. Alla näkymät rakennustyömaalta, joka eteni eilen vauhdilla. Kesäkurpitsat ja muut odottavat jo muuttoa.

2 kommenttia

  1. Luin aamulla ennen töihin lähtöäni sinusta kertovan jutun EPARIsta ja päätin tutustua blogiisi illemmalla. Työpäivän jälkeen kävin kaupassa ja lenkillä. Sitten avasin tietokoneen ja etsin blogisi... Jäin heti koukkuun. Luin nimittäin koko blogisi yhdellä istumalla! Tämä sinun oamsi on kyllä niin ihanan maalaisjärkinen ja realistinen blogi kaikkien hömppäblogien rinnalla. Toivon blogillesi piiiitkääää ikäää ja tuskin maltan odottaa seuraavaa päivitystäsi Salla <3

    VastaaPoista