VAPAAPÄIVÄ

Viime viikolla kaikki vapaa-aika meni neljä vuotiaan esikoisen synttäreitä järjestäessä. Siksi tämän päivän vapaata on odotettu kovasti. Ajattelin olla kotona ihan kolmestaan lasten kanssa mutta eilen illalla kuulin, että aamusta on tulossa väkeä hommiin. Suunnitelmat uusiksi!

Aamulla kävelin silmät kierossa kahvinkeittimelle ihan vaan huomatakseni, että kahvi on taas edellisellä keittäjällä päässyt loppumaan. Onneksi on kapselikeitin mutta onneksi on myös kyläkauppa, josta voi melkein yökkäreissä hakea kahvia. Ja myös muita elintarvikkeita jääkaappiin, josta löytyi vain valo.

Ruuaksi tehtiin makaronilaatikkoa ja pyysin oman isänkin syömään, pieni taka-ajatus mielessä.. Ruuan jälkeen nimittäin lähdettiin Päntäneelle Tapion lankakauppaan. Mukaan tarttui läjä ale-lankoja vaikka mitään erityistä neulottavaa ei mielessä ole. Villasukat on puikoilla koska tänä kesänä niille on tarvetta. Lankaauppa oli täynnä erilaisia lankoja mutta jotain jäi puuttumaan. Tarjonta oli monipuolinen mutta tunnelma ei ollut ihan sitä mitä odotin ja mistä tykkään.. Toista oli tunnelma alkuviikosta Valkoisessa puussa, jossa kävimme iltakahvilla! Valkoinen puu on siis amerikkalaisparin omistama kahvila Kauhajoella, suloinen ja ihana paikka! 


Iltapäivällä ehdittiin käydä vielä veljen uudella asunnolla jätskillä koska isi ja poika olivat karanneet metsätöihin ja jalkapallokerho jäi väliin. 


Iltapalaksi leivottiin neidin kanssa mustikkapullaa Olga Temosen hyväksi todetun puolukkapullaohjeen avulla. Ja ehdittiin me sangon pohjallinen mustikoitakin tästä läheltä hakea. 


P.S. Jalasjärven Multasormessa on kesäkukkia hyvässä  alennuksessa. Ja hevosten kamaa myös! 

2 kommenttia

  1. Vinkkivitonen: Olga Temoselta ilmestyi tänä keväänä kokonaan pullaan keskittyvä kirja, jonka nimi on yllätys yllätys Olgan pullakirja. Paljon ihania pullaohjeita, suosittelen tutustumaan! :) (eikö se puolukkapullan ohje olekin siitä Temosen aikaisemmasta kirjasta? :D)

    VastaaPoista