ITSENÄISYYSPÄIVÄ JA PRINSESSAN SÄNKY

Joulukuu. Kalenteri täyttyy pikku hiljaa kaikenlaisista menoista vuoden viimeisille viikoilla. Osaa niistä menoista odotetaan niin malttamattomina, että lasken itse päiviä. On virallisempaa juttua ja pikkujouluja.
Itsenäisyyspäivän aamuna kerättiin kärryihin taas Etapin kuormaa. Tällä kertaa autotallista. Iltapäivällä käytiin haudoilla ja mummulassa kahvilla. Ei mitään kummallista siis.

Kerroin, että maalaamme pirtinpöydän ja penkit valmistujaisia varten. Kävin aittasta hakemassa noita huonekaluja kun silmiini osuivat monen monta kertaa näkemäni päästä vedettävät sängyt. Vanhat ja vaaleankeltaiset. Vain pesua vaille käyttövalmiit. Niin ihanat! Ikää ties kuinka paljon; lasten paappa ei muista niitä ikinä käytössä nähneen. 
Ja sitten se kuva iski silmiin: toinen sängyistä kuuluu ehdottomasti tyttärelle ja siihen täytyy ommella prinsessaverhot. Tilasin Kangaskeskuksesta kangasta 6,5 metriä. Hintaa tuli alle 19 euroa. Halpa-hallista ostin neljällä eurolla hulavanteen ja sitten ompelemaan!Lopputulos ei ole ihan niin kaunis kuin toivoin; ei kelpaisi sisustuslehteen. Mutta täytyykö sielä lasten huoneessa kaikki niin hienoa ollakaan? Kunhan penskat on tyytyväisiä!  Poika totesi, että "en kestä kuinka hieno tuo sänky on"
  


1 kommentti