JOULUN JÄLKEEN...

Joulu tuli ja meni. Aattona oltiin kotona; ruokaa riitti, pukki kävi ja lapset sai joululahjoja. Ne tärkeimmät asiat onnistui. 


Pojan paketit olivat varsin konepainotteiset. Tytöllä taas eniten nuken hoitoon liittyviä tavaroita ja prinsessajuttuja. Mies sai omasta toiveestaan Farming simulator 15 -pelin ja uusia pipoja pilalle pyykättyjen tilalle. Omista paketeista tuli muun muassa äitin kutoma villapaita, johon valitsin itse mallin ja värit sekä A:lta Lumoavan Daalia-sarjan koruja. Lisäksi suklaata, sitä on piisannut koko perheelle. Sokerikiintiö rupeaa olemaan täynnä.


Aaton jälkeen ollaan lähes vain oltu kotosalla ja iltaisin kyläilty kun  arkena ei oikein jaksa mihinkään lähteä. Joulupäivänä käytiin vanhempien luona saunassa, eilen siskon luona kahvilla ja tänään aviomiehen isovanhemmilla tekemässä pitsaa. Makoilu on maistunut pitkästä aikaa ja etenkin tytär on nauttinut kun isi on ollut nyt paljon kotona. Eilisen myrskyn aikana tehtiin koko perheen voimin jyväkuorma ja tänään oltiin polttopuita tekemässä mettässä. Taisin ohimennen kerätä myös yhden kauhallisen poltettavaa romua aittasta pääsiäiskokkoa varten..


 
Joulun aikana sain yhden hyvän kirjan luettua. Vaihteeksi mukavaa kevyttä lukemista mutta ei kuitenkaan täyttä hömppää. Suosittelen! Puikot ovat heiluneet ahkerasti mutta siitä on tulossa oma postaus asiasta kiinnostuneille.


Valmistujaisten jälkeen kävin Kultaportissa ostamassa Kalevalan Euran sydän-sarjan kaulakorun ja korvikset. Makuuhuoneen lukuvalo rupesi vetelemään viimeisiään ja sopivasti silmiini sattui Anttilan lehdessä alennuksessa oleva Eiffel-tornin mallinen valaisin. Tilasin sen viime lauantaina netin kautta ja jo tiistaina paketti oli kyläkaupassa. Vielä ajattelin sijoittaa uusiin Arabian astioihin. Etenkin Teeman lautasia on vuosien aikana mennyt monta rikki ja niille olisi tarvetta joka päivä. Samoin kuin uudelle pussilakanasetistä olisi huutava pula. Ja kännykästä, joka ei enää suostu latautumaan kunnolla. Tätä listaahan voisi jatkaa maailman ääriin!


(P.S. Mut voi bongata Agrologit-lehdestä. Opiskeluajasta tehty aukeaman mittainen juttu julkaistiin viime viikolla.)

Ei kommentteja