PARSA-AURAJUUSTOPIIRAKKA

Ihastuin kahvilassa tähän aurajuuston ja parsakaalin yhdistelmästä tehtyyn piirakkaan, että ohje oli etsittävä netistä. Heti ensimmäinen kokeilu tärppäsi; tämä on superhyvää!

Kannattaa kokeilla vaikka ei parsasta tai aurajuustosta pitäisikään. Ohje oli täältä. 

                 200 g jauhoja
                 100 g voita
                 2 rkl vettä
                (1 keltuainen)

                 200 g parsakaalia (tuoretta tai pakaste)
                 vettä
                 suolaa
                 2 dl ruokakermaa (10%)
                 2 kananmunaa
                 2 dl juustoraastetta
                 125 g aurajuustoa

1. Pohjaa varten mittaa kulhoon vehnäjauhot ja lisää paloiteltu voi. Nypi voi ja jauhot. Lisää vesi (ja keltuainen). Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
2. Leikkaa parsakaali sopiviksi paloiksi. Keitä parsakaali suolalla maustetussa vedessä mutta jätä se aavistuksen alikypsäksi. Jäähdytä.
3. Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste.
4. Painele taikina piirakkavuokaan. Levitä päälle parsakaalit, murustettu aurajuusto ja muna-kerma-juustoraasteseos.
5. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Juuston suurkuluttajina laitoin juustoraastetta reilut kaksi desiä ja auraakin melkein koko palan. 

Ei kommentteja