TOINEN NEUVOLAKÄYNTI

Kävin maanantaiaamuna äitiysneuvolassa normaalilla seurantakäynnillä. Paino ja verenpaine olivat laskeneet edellisestä kerrasta. Toki tällä pahoinvoinnilla paino ei voisikaan nousta. Ei tule syötyä juuri mitään kun aina oksettaa tai närästää. Suklaalevykin on ollut jo puoli viikkoa kaapissa. Ennätys! Yleensä se on syöty jo kaupasta tullessa kotimatkalla.


Puhuttiin neuvolassa paljon ruokatottumuksista ja sain joitakin kehotuksia kuten käyttää margariinia leivällä ja lopettaa kylmäpuristetun kookosöljyn käytön. Limsojen käyttöön ei puututtu. Huono homma oli se, että juon joskus aamukahvin tilalla kupin tuoremehua. Se kun sisältää hedelmäsokeria.. Taidan jatkaa näistä ohjeista huolimatta entiseen malliin. Kalkin saannista olin kyllä terveydenhoitajan kanssa samaa mieltä. Koska en juo maitoa, otan kalkin purkista. Aion kyllä opetella nyt uudestaan juomaan maitoa.


Ollaan siis jo päästy kuuluisille turvallisille viikoille 12+3, ja pahoinvoinnin sekä väsymyksen pitäisi pian hellittää. Nyt täytyy koputtaa puuta, sillä tänään on ollut helppo aamu pitkästä aikaa. Ehkä se kostautuu illalla närästyksellä.

Näytin yhtenä päivänä lapsille apteekista saatua raskauskirjaa. Poika sitä jäi tutkimaan itsekseen ja löi lopulta kannen kiinni. Totesi, että "tästä se satu sitten alkaa."

Ei kommentteja