TILDAN LIPASTO

Jotkut varmaan muistavat syksyllä aloitetun lipaston kunnostamisprojektin. Lipasto löytyi siis aittasta. Ikää on varmaan se sata vuotta. Lipasto oli muutama kymmenen vuotta sitten tuotu traktorilla Kurikasta. Vanha maalipinta oli "palanut" ja kaikki kuljetuksessa lentänyt kura oli kiinnittynyt pintaan. 

Tässä kuva siitä hetkestä kun siirsimme sen traktorin kauhalla kellariin. Kaikki osat oli tallella mutta niitä oli irrotettu.


Ja tässä kuva eiliseltä kun se tuli viimeinkin valmiiksi!


Aikamoinen muutos vai mitä?! 

Rahaa meni maaleihin (pohjamaali ja kaksi litraa kalustemaalia) sekä noihin lukkoihin, avaimiin, vetimiin ja kilpiin. Vetimet löytyi onneksi kirpputorilta. Muut on tilattu kahdesta eri nettikaupasta. Ylimääräisiä kustannuksia tuli noista avainkilvistä kun ne tilattiin erikseen. Unohtui ensimmäiseen tilaukseen laittaa.. Äiti ja iskä tuli auttamaan noiden vetimien ja muiden kiinnityksessä. En olisi niitä itse kyllä saanut. Lisäksi Tokmannista löytyi riittävän isot puristimet, joilla saatiin takaseinä takaisin pakoilleen. Se nimittäin kuivuessaan irtosi paikoiltaan.

Vanhat saranat suoristettiin, hiottiin ruoste irti ja maalattiin. Muita vanhoja osia ei käytetty uudelleen. Päätyihin kuuluvat isot rivat, miksi niitä nyt sanotaan, on hiottu mutta pitäisi niihin keksiä joku pinnoite. Muuten ruostuvat varmaan uudelleen..


Kyllähän siitä tarkasti katsottuna harrastajan kädenjälki näkyy, maalipinnassa ainakin. Mutta kelpaa meille eikä siitä täysin uuden näköistä ollut tarkoituskaan saada. 

Lipasto sai viimein arvoisensa paikan ja ulkonäön. 

Tässä seuraava homma! Aamujumpaksi kannettiin se tallista kellariin.Ei kommentteja