VUOSI VAIHTUI

Juhlittiin vuoden vaihtumista kotona oman perheen kesken. Syötiin hyvää ruokaa, jonka isi teki. Valkosipuliperunoita, possun kassler-pihviä ja salaattia. 


Ennen rakettien ampumista sulatettiin tinat takassa. Kylmä tuuli ajoi meidän lasten kanssa kasvihuoneeseen katsomaan rakettien paukuttelua. Siellä olikin hyvä olla, lämpöisessä ja terassituoleilla istuskellen.


Iltapalaksi dipattiin kurkkua, porkkanaa ja omppua. Pari juustoa lisukkeena, Castellon sinihomejuusto on ehdoton uusi lemppari! Saunan jälkeen kello oli jo vaikka mitä mutta lapset sai luvan valvoa vähän myöhempään. Isi sai kunnian lukea iltasadun mutta kumpikin lapsista oli unessa jo ennen kuin pää koski tyynyyn. 
Tankkasin kahvilla, että olisin jaksanut yhden elokuvan seurana katsoa mutta ei siitä mitään tullut. Mutta ei kyllä nukkumisestakaan. Nukkumisen taito on taas niin hukassa kuin olla voi. Pienikin häiriö ja siihen herääminen johtaa siihen, että uudelleen nukahtaminen on lähes mahdotonta. Viittä vaille kaksitoista rehurekka tuli pihaan ja se oli viimeinen pisara. Peltorit päähän ja peiton alle!


Uuden vuoden lupaukset jäi taas tekemättä. Sokeritonta tammikuuta kyllä yritetään viettää aviomiehen toiveesta. Olisin voinut vetää vähän tiukemmankin rajan mutta mennään näillä A:n säännöillä: ei karkkia, sipsiä, limua tai jäätelöä. Keksiä ja kakkua vain kylässä. Lisäsääntö oli, että sokerittomuus alkaa vasta kun suklaa on kaapista loppu...

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja