HYLLYN UUSI ELÄMÄ

Ennen kuin vaaleankeltaisen lipaston entisöinti oli valmis, tiesin jo mikä huonekalu on seuraavana projektina vuorossa. Lipaston tavoin tämä hylly löytyi ulkovarastosta pölyn ja romun keskeltä. Se oli ollut vuosikymmeniä paikallaan koska ainakaan entinen talon omistaja ei muista sitä koskaan käytössä nähneensä.

Tämmöisenä se haettiin kellariin. Kaksi laatikkoa puuttui kokonaan ja muut olivat huonossa kunnossa. Hioessa rupesi terva haisemaan ja yhden pohja oli täynnä kaunolla kirjoitettuja tekstejä, joista ei saanut mitään tolkkua. Kuivuessaan loputkin laatikkojen palat irtosivat kiinnityksistään. 


Tiesin alusta saakka, että hylly sijoitetaan pysyvälle paikalle olohuoneen seinälle. Väriksi halusin jonkun harmaan vaalean sävyn koska talossa on jo liikaa tummanruskeita huonekaluja. Muistelin maalikaupassa valinneeni tätä väriä tummemman harmaan mutta en ollut varma. Annoin olla ja maalasin sillä, mitä olin jo ostanut. Kuvissa väri näyttää valkoiselta. 

Hyllyn paikka on sellainen, että nämä hienot koukeroiset kuviot jäivät harmillisesti piiloon.


Lopputulokseen olen tyytyväinen. Laatikot tehdään myöhemmin ja ne kaikki uusitaan. Mutta se menee varmaan ensi talveen enkä tietenkään tätä hyllyä halunnut piilotella enää kellarissa, joten se pääsi jo ilman laatikoita käyttöön.2 kommenttia