JUHANNUKSEN TAIKOJA

Meillä tehtiin juhannusaattona vielä remonttia sikalassa kun Facebookin perusteella kaikki muut olivat jo vaihtaneet vaihteen vapaalle. Aattoiltana oli tarkoitus lähteä siskon luo uittamaan lapsia ja grillaamaan. Koska siellä olikin sitten vesirokkoisia vieraita ja mun verikokeiden tulokset oli joulukuussa luokkaa "ehkä vesirokko on ollut, ehkä ei ole", jouduttiin jäämään kotiin. Käytiin syömässä perheen kesken ja illalla täytettiin meidän iso allas muksuille. Kaksi isompaakin valasta sielä kävi pulahtamassa, ehkä sen vuoksi allas oli juhannusaamuna tyhjä..
Juhannusaamuna tehtiin vihkisormuksella taikoja. Miehellelasten sukupuolitesti tehtiin jo esikoisen odotusaikana; poika, tyttö, tyttö ja poika. Viidettä sormus ei enää näyttänyt ja tähän mennessä järjestys on mennyt oikein. Samaa tulosta näytti nyt kun uusittiin testi. Ensimmäistä kertaa koitettiin mullekin: sama järjestys ja viidenteen loppui sormuksen liikkuminen. Ja sitten kun vielä vatsan päältä koitettiin niin sormuksen pyörimisringin halkaisija oli ainakin 15 senttiä. Eli tyttö olisi tulossa (ja toivottavasti pian, kyllästyttää olotila). Esikoinen ihmetteli vieressä miten sormus voi noin pyöriä itsestään ja onko meillä joku taikamuori jossain piilossa. Juhannus mentiin pitkästä aikaa lähes kokonaan lasten toiveiden mukaan: grillattiin, käytiin järvessä uimassa, Karhunpesällä kahvilla ja jäätelöllä sekä Jalasjärven keskustassa Muumi-leikkikentällä. Illalla isillä oli havaittavissa vieroitusoireita metsätöistä; puutarhasta kaatui kuusi.. Onneksi tänään on jo maanantai ja mies pääsi töihin. Säästyy puutarha.
Sunnuntaina nivuskipu oli niin jäätävää ettei mistään meinannut tulla koko päivänä mitään. Varmaan kivikuorman kokoamisen olisi lauantai-iltana saanut jättää väliin. Eikä tänään kyllä kävely ole yhtään helpompaa vaikkakin liikkuminen helpottaa särkyä. Iltapäivällä ja huomenna aamulla tulee uudet possut eli fyysisiä töitä tiedossa.


On tainnut jäädä esittelemättä nämä uudet hiukset, jotka kävin parturissa värjäämässä muutama viikko sitten. Punaruskeat punaisilla latvoilla, muutama blondi raita seassa. Raidat näkyy kun laittaa hiukset letille tai kiinni. Tykkään! 

2 kommenttia

 1. Kyllä lapsille kelpas uiskennella kun oli niin aurinkoiset ilmat.
  Ahomansikat ovat hyviä. Ihana kuva toi kun poika juoksee vedessä. Muutkin kuvat niin kesäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lämpöä riitti tänä juhannuksena. Ahomansikat katoaa nopeasti parempiin suihin heti kun punoittaa, lapset tykkää.

   Poista