KAUNIS NAANTALI

Aviomies on jo monena kesänä toivonut, että lähdettäisiin käymään Muumimaailmassa Naantalissa. Aina on ollut kiireitä tai joku lapsista niin pieni, ettei pitkä ajomatka ole ollut oikein mieluinen ajatus. Mun vastaukset on ollut "Joo, joo. Katsotaan." Ikinä en ollut muumimaailmassa käynyt ja kotoa töiden äärestä poistuminen vuorokaudeksi on tuntunut totta puhuen ajanhaaskaukselta. Kauniin kesäpäivän kun voisi viettää vaikka puutarhassa, kasvimaalla tai jonkun huonekalun kimpussa. Nyt sitten menin lupautumaan reissuun. Jätettiin paikalliset vetokisat väliin koska oli kesän ensimmäinen (ja varmaan ainoa) hyvä hetki lähteä päiväksi kotoa pois. Yön yli en suostunut kotoa pois kuitenkaan olemaan, herran jestas sentään. Syitähän tähän löytyi: siat, koira, kasvihuoneet, kissat, oma sänky, vieras sänky, lapset valvottaa, vähän rahaa, hotelli ei huvita ynnä muuta. Kotihiiri mikä kotihiiri! 

No, lähdettiin lauantaiaamuna ennen seitsemää ajamaan koska kuvittelin lasten tällöin nukkuvan suurimman osan matkasta. Kuvittelin, että saan ajaa aurinkoisessa säässä kahvimuki kädessä radiota kuunnellen miehen ja lasten kuorsatessa tasaisesti. Todellisuudessa lapset nukkui vain puolisen tuntia, mies kettuili nopeusrajoituksista ja radio lakkasi kuulumasta jo ennen Jalasjärven rajan ylittämistä. Kahvia ja aurinkoa sentään riitti koko matkaksi!


Käveltiin meren rantaan kun jo tiedustelin olisikohan joku sittenkin ehtinyt käydä kotona askareilla jos me jäätäisiin yöksi Naantaliin ihailemaan taloja ja tunnelmaa. Kattokaa nyt näitä kauniita vanhoja taloja ja ihania kukkia! Venesatamakin oli kuin jostain elokuvasta.
Itse Muumimaailma oli niin ihana satukaupunki kuin kuvittelinkin. Paljon nähtävää, tehtävää, koettavaa ja ostettavaa. Annetaan kuvien kertoa lisää meidän perheen lomapäivästä. Tänne lähdetään uudestaankin vaikka välimatkaa hiukan onkin! Eikä äitinkään ylipuhumiseen mene enää vuosia.


 

Ei kommentteja