Mummula, muksut & pulkkamäki

Viimeistä lomapäivää viedään! Loma on kyllä tullut kaikille tarpeeseen. En edes muista koska lapset olisivat viimeksi tinttailleet. 

Ollaan aamuisin otettu tavaksi levittää sohva, laittaa yksi pieni valo päälle, aukaista telkkari ja kärestyä kolmestaan yhden peiton alle. Muksut katsoo aamun lastenohjelmat kun äiti vielä nukkuu viiden minuutin torkkuja ja yrittää saada aivot toimimaan. Yövaatteet on vaihdettu vasta puolen päivän aikaan eikä ole ollut kiire minnekään.

"Tuu leikkimään!" kuuluu jostain jatkuvasti. S kattaa leikkihuoneeseen pöytää ja komentaa äitin syömään. Käskyn saa myös isoveli, jolle neiti karjaisee "TUU!!!"  Nämä ruokailuleikit saa sopivasti ujutettua J:n leikkiin työmiesten ruokataukona. Pojan kanssa kun ollaan navetalla ja kakkaa levittämässä kaiken päivää. Miten paljon iloa A3-paperille piirretty navetan, sikalan, tallin ja lampolan yhdistelmästä saakaan! Aikaa piirtämiseen meni 30 sekunttia..

Pakkasesta huolimatta ollaan lasketeltu ahkerasti pulkkamäessä. Takapihan puistossa, koulukeskuksella ja on omassakin pihassa pieni lumikasa pulkkaa varten. 

Yritin toissapäivänä päiväunien aikana tehdä Saran mekkoa mutta siitä ei yksinkertaisesti tullut yhtään mitään. Jälki on kamalan näköstä. Kaikki vastusti ja saumuri rupesi vittuilemaan. Purin lähes kaikki saumat sataan kertaan eikä tuollainen vanha kangas tunnu olevan paras mahdollinen materiaali..

Mekko olkoon hetken kaapissa ja saumuri miettiköön tekosiaan. Siksi aikaa palasin tuttuun turvalliseen kutomiseen: harmaasta tulee pitsineule, mustasta A tilasi norjalaisen villapaidan (samanlaisen kuin J:lle tehty) ja violetista pitkävartiset pitsivillasukat. Sukkia on hyvä kutoa tunnilla. Pitsineuletta voi tehdä oikeastaan vain kun ehtii 100 prosenttisesti keskittyä puikkoihin. 

Ollaan istuttu niin monta iltaa ja päivää mummulassa, että ei edes kehdata hetkeen kyläillä! On vain niin helppoa mennä sinne lasten kanssa kun yleensä sauna on lämmin ja lapsilla on parhaimmillaan kuusi seuralaista.

Lauantaina karkasin äitin ja iskän kanssa käymään kirpputorikierroksella Seinäjoella. Vältin turhia ostoksia mielestäni hyvin mutta kaikkein välttämättömimpiä ei kuitenkaan löytynyt.. S sai nämä ihanat nahkasaappaat pienellä kiilakorolla ja H&M:n villaneuleen kaappiin odottamaan ensi talvea. Niissä on vähän kasvunvaraa mutta yhteishinta 4,5€ pakotti ostamaan. 
J sai mustat H&M:n velour-housut. Lupasin lisäksi etsiä supersankarin mutta sitä ei löytynyt. Onneksi kuitenkin löysin metsurimiehen, joka sopii tämänhetkisiin leikkeihin. Itselleni löysin David- ja Adidas-merkkiset salipaidat, yhteensä 5€. Ei huonot löydöt nekään!

Tänään leivotaan ja siivotaan huomisia Tupperware-kutsuja varten.


Ei kommentteja