Äiti ja tytär

Meillä isällä ja pojalla on ollut lähes pojan syntymästä asti yhteisiä asioita, jotka kuuluvat vain heille kahdelle. Äiti jää/jätetään näistä ulkopuolelle. 

Näin keväällä kun "pojat" ovat kaiket iltaa niissä omissa, yhteisissä hommissaan pellolla tai pajassa, tulee itse miettineeksi millaisia äidin ja tyttären välisiä, yhteisiä juttuja meillä pikkuisen kanssa on.

Muistan kun olin murkku ja teini, kävimme oman äitini kanssa silloin tällöin Seinäjoella shoppailemassa nuorten vaateliikkeissä. Shoppailua kesti koko päivän ja usein käytiin jossain myös syömässä kahdestaan. Meillä tällaisiin ostosreissuihin on vielä jonkin aikaa mutta odotan niitä jo kovasti. Luultavasti jo tämän syksyn aikana kävelemme neidin kanssa käsi kädessä H&M:n lastenosastolle..

Minun ja tyttäreni yhteisiä asioita ja ajanvietteitä ovat tällä hetkellä ainakin kotitöistä pyykkien laitto ja pölyjen pyyhintä, kynsilakat, puutarhatyöt ja ompelu, johon tytär osallistuu istumalla minun ja saumurin välissä neuloja nyppien. Tahtoisin kuitenkin kehittää jotain lisää. Jotain jonka tytär aikuisenakin muistaa olleen meidän "oma juttu". Ehkä leipominen, pitkät lukutuokiot, syömässä käyminen aina silloin tällöin, pyöräily? Eihän sen yhteisen ajavietteen tai jutun tarvitse olla suuri kunhan sillä on vain lapselle iso merkitys.

Millaisia yhteisiä juttuja muilla on omien lasten kanssa?  
P.S. Täällä kävijämäärä on tänään pompannut uusiin lukemiin. Taitaa tällä olla osuutta asiaan.

3 kommenttia

 1. Meillä on äidin kanssa ollut just nämä ostosreissut, ja aina käyty syömässä samalla "ulkona". Tätä me tehdään kyllä edelleen melkein viikoittain :-D
  Nämä on kuitenkin ehkä eniten jäänyt mieleen. Lapsuudesta mieleen tulevat jutut näin kesän kynnyksellä, kesäkukkien valitseminen ja niiden istutus mm.haudoille.
  Parhaimmat muistot kumpuaa siis ihan normaalista arjesta, äidin kanssa ruokakaupassa, leipominen, pihalla koirien kanssa oleminen, hiihtäminen, pyöräily..siis ihan tavallisia, arkisia asioita :)

  VastaaPoista
 2. Unohdin lisätä, että aika pitkälti ne on samoja asioita omien lasten kanssa. Tyttöjen kanssa leipominen/ruoanlaitto, kaikki hius- ja kynsijutut, vaatteet ja niiden valitseminen, kukkien hoito näin kesäisin ja yleinen puuhaaminen.
  Pojan kanssa sitten taas pitkälti pihalla kaikenlaista:pyöräilyä, puiden kantamista..kaikkea työtä :D lisäksi kaikkea muuta pientä arkista juttua. Meilläkin enemmän poika isänsä perässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli hyvin samanlaisia mitä mulla on ollut lapsena ja minkälaisia asioita haluaisin omille lapsille muistoiksi. Ja samalla voi tulla siirtäneeksi oppeja seuraavalla sukupolvelle. Ihan arkiset asiat siis riittää kunhan vaan tekee lapsen kanssa. :)

   Poista