Sisustusta: Tuvan jatkopalasta

Tämä on talosta se kohta, josta en pidä yhtään: eteinen. Eteinen, wc ja vaatehuone ovat tyyliltään täysin menneeltä vuosituhannelta, oikeasti. En pidä niistä ollenkaan jos totta puhutaan.


Eteinen. Paikka, johon vieraat ensimmäisenä ovesta astuvat, antaa vieraalle ensivaikutelmat kodista. Eteisestä pääsee tupaan, keittiöön, vessaan, pesuhuoneeseen, tietokonehuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Tilassa on kolme seinään upotettua kaappia ja lukematon määrä ylimääräisiä kulmia. 


Tilaa on yritetty muuton jälkeen saada valoisammaksi poistamalla ylimääräisiä huonekaluja. Valtava vaatekaappi siirretiin talliin odottamaan maalausta. Vanha, likainen ja rikkinäinen kylmäkaappi sai luvan lähteä. Lähtö ei ollut helppo. Kaappi piti pienistää eteiseen valtavan koon vuoksi. Epäilin jo, että talo on rakennettu kylmäkaapin ympärille.. En käsitä miten se on saatu sisälle. 


Verhotangot vaihtuivat ensi töinä ja niiden edestä otettiin kamalat lastulevyt irti. Nuo sähköjohdot kun vielä saisi revittyä jotenkin irti... Peilikaappi tuotiin vanhalta asunnolta ja se sopi kylmäkaapin tilalle tuohon ihan hyvin, kooltaan. Ei niinkään tyyliltään.


Vessa ja vaatehuone ovat samaa väriä kuin pikkueteinen. Vessa on eteisen tapaan myös täyden remontin tarpeessa. Viime viikolla se haisi niin pahalle (kuselle), että meinasi oksennus tulla. Ja sen vuoksi päätimme, että vessa ja eteinen räjäytetään heti kun syksyn peltotyöt on tehty. Eteisen remontti kuulostaa suunnilleen tältä: lankkukuvioinen muovimatto (minä, joka vihaan muovimattoja koko sydämestäni, ehdotin tätä), seinien, ovien ja katon maalaus vaaleaksi. Kyllähän rupeaa tämäkin tila näyttämään avarammalta ja valoisammalta kun suunnitelmat on toteutettu! Vessan tyyli tulee olemaan samaa kuin muutamia vuosia sitten remontoidun kylpyhuoneen. Siitä remontista on onneksi laattoja varastossa vielä vaikka kuinka paljon.

Ei kommentteja