Syyslomalla

Syysloma on alkanut. Meillä se ei hirveästi eroa muista viikoista. Alkuviikon teen jälleen muutamia kirjallisia tehtäviä eteenpäin. Lapset ovat päivähoidossa keskiviikkoon saakka. Loppuviikko ollaan kotona, toiveissa oli leipomista. Kakkua ja pullaa. Keskiviikkona odotellaan serkkutyttöjä yökylään. Myös Helsingin serkut ovat tulossa maalle. 

Tänään ehdittiin viedä peräkärryllinen ja pakettiautollinen romua Etappiin. Kuormassa oli muovikanistereita, telkkareita, akkuja, arkkupakastin, maaleja, loisteputkia, vaahtosammutin, tulostin, imuri ym. Hintaa tälle kuorman tyhjäykselle tuli vain 13 euroa. Se on vähän siitä hyvästä mielestä ja varastotilasta, joka tulee kun vanhaa, tarpeetonta saa markilta pois. 


Tein roskakuormaa kasatessa hyviä löytöjä omista nurkista. Hattuhyllylle toinenkin pärekori ja lisää ihania lasitölkkejä. Aikaisemmin pelastin toimivan pulsaattorinkin itselleni! Tarvetta sille ei varmaan ole mutta.. :)


Mies siirsi myös tämän seuraavan projektin vihdoinkin etukuormaajalla kellariin kunnostusta varten. IHANA! Tämä tulee makuuhuoneeseen täälläkin näkyneen keltaisen kaappivanhuksen seuraksi. Tässä on kaksi kaappia, joissa on hyllyt sekä kolme laatikkoa ja ylhäällä tuommoinen avattava "luukku". Lisäksi iso kansi ja kauniita yksityiskohtia.Tuleva väri on melkein tiedossa, perinnevärikartasta tietenkin. Ikää epäilisin tällä olevan paljon. Yksi villi arvaus oli, että yli sata vuotias ja olisi tullut taloon jostain ennen vuotta 1904. Mutta joku siihenkin on ehtinyt maalata tummia raitoja ja kirkkaankeltaista väriä. Onko lukijoissa joku sukulainen, joka tietää paremmin; mistä, koska ja kuka? Nimet Salomon ja Tilda Kurikka tulivat esiin mm. noissa sisältä löytyneistä lehdistä ja kirjeistä.. (Hesarin viikkoliite muuten vuodelta 1928.) 
Isillä on ollut nyt vähän enemmän aikaa olla meidän kanssa. Maanantaina istuskeltiin terassilla ja tehtiin vähän ulkotöitä. Suunniteltiin ulkosaunaa niin kovalla vimmalla, ettei huvittanut mennä omaan sähkösaunaan enää samana iltana saunomaan. Siispä soitto paapalle ja sauna lämpesi! Tänään käytiin Seinäjoella kaupassa, ostamassa tyttärelle oma traktori.

Ei kommentteja