PUIKOILTA PUDONNEET

Käärin joululahjoiksi läjän villasukkia ja yhdet kämmekkäät. Ennen aattoa innostuin viimeistelemään myös tyttären pipon ja oman villapaitani, jonka olen täällä blogissa esitellyt noin vuosi sitten. Paidan koko oli aikaisemmin sellainen, etten tullut sitä käyttäneeksi ja sen vuoksi muutama kuukausi sitten pistin koko homman takaisin lankakerälle. Aloitin innolla uudestaan mutta hihojen kohdalla villapaidan kutominen rupesi jo maistumaan puulta.  No tuli se valmiiksi. Ja NYT koko on hyvä, tosin pian se taitaa jäädä pieneksi. 
Kokeilin kuvata pukin tuomalla selfie-tikulla mutta on taitolaji saada sillä teräviä kuvia. Lisäksi pari hölmöä on keksinyt kuinka hauska on tulla taustalle irvistelemään.


Kerällä-kirjan Vierasvara-ohjeella tein yhdessä illassa molemmille lapsille tossut. Esikoinen tilasi myös uudet lapaset. Ne kudoin ohuesta Dropsin Baby Merino-langasta. Poika ei tykkää yhtään jos vaatteet tuntuvat uholle huonolta tai kutisevalta.
Yläpuolella olevassa kuvassa esikoiselle tehdyt jutut. Toisin kuin tossuja, näitä lapasia poika käyttäisi joka päivä. Tällä hetkellä tyttärelle on tulossa samasta Dropsin langasta kaulahuivi ja jostain Käsityömessujen löytölangasta lapaset.


Tässä Dropsin sivuilta löytyneellä ohjeella tehty ohut pipo. Lanka on jotain kimaltelevaa Tokmannista löytynyttä.


Tilasin jo jouluna langat vauvan haalaria ja pipoa varten Tapion Lankakaupasta. Ihanaa merinovillaa, ei kutise eikä ole kovin paksua. Juuri vauvalle sopivaa. Ostin langat laskulle mutta yllätykseksi lasku oli tullut sähköpostiin ennakkona eikä tuotteita lähetetty ennen maksutapahtuman näkymistä. Maksoin langat ja pitkän odottelun jälkeen sain langat vihdoinkin käsiini; haalari on jo hyvällä mallilla.

1 kommentti