AJATUKSIA LASKIAISTIISTAINA

Otin yhtenä aurinkoisena TALVIPÄIVÄNÄ kuvia ulkona puutarhasta kun iski kamala kesäikävä päälle. Suunnittelin postausta, jossa laitan sekaisin talvi- ja kesäkuvia ilman sen suurempaa merkitystä. Nyt tämmöisiä kuvia ei kyllä enää saisi.. Ulkona sataa vettä ja lumi on muistona jäisellä pihalla.Mutta katsokaa nyt näitä kesäisiä kuvia! Aion tallettaa ensi kesän mahdollisimman tarkasti kameralle koska näiden kuvien katsominen on niin mukavaa.
Jossain somen syövereissä, puutarhaan liittyvässä sivustossa joku nainen valitti, että talvella ei saisi esitellä kesäkuvia ja lisäksi on ihan tyhmää haaveilla ja suunnitella jo nyt tulevan kesän puutarhahommia. HAH! Mäpäs oon jo piirtänyt karttaa ja tehnyt inventaarion siemenille.  Tänään huomasin, että Agrin hyllyltä löytyi jo laaja siemenvalikoima. Täytyy joku päivä mennä ostoslistan kanssa käymään!


Ja sain (=tilasin itse) synttärilahjaksi Adlibrikseltä ihanan Onnellisen puutarhurin vuosi-kirjan. Nyt on mielessä jo mullanvaihdot ja ensimmäiset kylvöt. 
 
Olin hurja ja toin köökistä muutaman huonokuntoisimman pelargonian jo kellarin ikkunalle mullan vaihtojen kautta. Sikalan köökissä ainakin Hortensia ja parilla eurolla ostettu Verenpisara-puu osoittivat pieniä elonmerkkejä. Verenpisara pääsi suoraan tupaan lämpöiseen leikkauksen kautta. Saa nähdä mitä siitä tulee!


Nämä kaksi Inkaliljaa yllättivät täysin. Koko talven ne ovat olleet niin kuivan näköisiä, että olin varma niiden kohtalosta. Äsken meinasin siirtää ne komposti-osastolle mutta yllätykseksi kuivien oksien alla olikin elämää. Nostin nämäkin lämpöiselle puolelle kellariin. Äitienpäiväruusut olivat myös alkaneet pimeässä kasvamaan. Koskahan olisi hyvä aika nostaa ne valoon? Yksi ruukuista oli täynnä eläviä kirvoja, joten tein ruokaöljystä, Fairysta ja vedestä ötökkämyrkyn. Toivottavasti tehoaa.

 
Tilasin eilen aamulla netin kautta kaksi Arabian muumimukia, joita myydään vain Ruotsin puolella. Toinen oli ihan uusi muki ja toisen valmistus on jo lopetettu. Jännityksellä nyt odotan saapuvatko ne koskaan perille asti.

Ei kommentteja