EASTER

Meidän pääsiäiseen mahtui tänä vuonna vähän erikoisemmat suunnitelmat kuin yleensä. Lauantaina kierrettiin perinteisesti lasten kanssa virpomassa isovanhemmat ja muutamat muut. Iltapäivällä koti täyttyi ruokailijoista; mun puolelta vanhemmat, sisarukset ja lasten serkut. Syötiin ja poltettiin kokko. Herätyskello päälle ja ajoissa maata!Pääsiäispäivänä lapset pääsi yökylään ja me lähdettiin isolla porukalla yllättämään tänä vuonna pyöreitä täyttäviä vanhempiani: aikuisten kesken Seinäjoelle Lakeus Matadoriin syömään ja illaksi mökille saunomaan. Hommaa oli jo muutaman kuukauden ajan suunniteltu ja yritetty saada aikatauluja sopimaan. Päivä onnistuikin lopulta hyvin. Ravintolaa ei voi kuin suositella! Hyvää, asiantuntevaa palvelua ja kunnon ruokaa. 

Maanantaina serkukset pääsi aamupäivällä vielä uiskentelemaan mökille koko viikonlopuksi vuokrattuun paljuun. Meillä tyttö oppi uimaan kellukkeilla ja poikakin oli uimakoulussa oppinut vihdoin sukeltamaan. Ehkäpä joudun lähteä loppuviikosta uimiseen hurahteneiden lasten kanssa uimahalliin kun lomittajakin on tulossa pariksi päiväksi..


Nyt kun kevät on edennyt muutamassa päivässä hurjaa vauhtia, keräsin traktorin kauhaan ulkoa kaikki talvikamat ja vein säilöön. Tuskimpa pulkkia ja kolia enää tarvitaan. Samalla taisin viedä ensi vuoden pääsiäiskokon pohjalle terassin pöydän ja tuolit. Silmät ei kestänyt enää katsella koiran järsimiä, tupakilla poltettuja vanhoja keittiön kalusteita. Tästähän aviomies riemastui ja nyt pitäisi keksiä mistä saan halvalla uudet tilalle. 


Illalla remppasin vessaa, joka ei taida olla valmis koskaan. Meinasin vessan valmistumisen jälkeen yllättää miehen (jep, taas olisi ollut varma riemastuminen tiedossa!) tekemällä pintaremontin pikkueteiseen mutta kiitos ei. Eteiset saavat olla rumia vielä hetken, ei kiinnostus piisaa enää näiden vessojen jälkeen. 

 

Ei kommentteja