Kiireellisellä lähetteellä äitiyspolille

Nyt kun kaikki on taas normalisoitunut, uskallan kirjoittaa viikon 33 kuulumiset. Tarkoitus oli kirjoittaa kiusallisesta närästyksestä, joka välillä johtaa Renniestä huolimatta oksentamiseen sekä niistä nivuskivuista, joista oon jo kauan valittanut mutta.. Viime viikolla maanantaina mut haluttiin neuvolasta ihan huvikseen laittaa maksa-arvojen verikokeeseen. Sen verran olivat koholla, että menin seuraavana aamuna uudestaan ja samalla otettiin myös sappikokeet. Vuorokaudessa maksa-arvot oli nousseet lisää (sappiarvot normaalit) ja neuvolan täti soitti laittavansa kiireellisen lähetteen äitipolille. Siinä vaiheessa luulin, että kyseessä on vähintään elämä ja kuolema sekä seittemän viikon makoilu osastolla.

Aika tuli postilaatikkoon ja eilen sitten kävin aamulla ensin terveyskeskuksen labrassa ja iltapäivällä äitipolilla. Labrassa hoitaja möläytti "miksi sua ei laiteta sairaalaan vaan annetaan vieläkin olla kotona?" joka sai veren tietysti suorastaan kiehumaan. Taas nähtiin kuinka herkkä oon odotusaikana ottamaan nokkiini muiden kommenteista, hemmetin ärsyttävää. Maksa-arvot oli taas nousseet.

Onneksi keskussairaalalla oli hyvä kätilö ja lääkäri tällä kertaa vastassa. Uskoivat jopa, että ei mun verenpaineet normaalisti oo sitä luokkaa mitä näyttivät vastaanotolla. (Onneksi otin kotimittausten tulokset mukaan.) Loppujen lopuksi sain lääkityksen, jonka PITÄISI laskea maksa- ja sappiarvot. Arvot mitataan tästä lähtien viikoittain ja kesäkuun alussa meen uudestaan käymään äitiyspolilla. Lääkärin mukaan tässä ei edes ole vielä kyse mistään vakavasta. Huomenna käyn varoiksi ylävatsan ultrassa tarkistamassa sappikivet.

Toisessa raskaudessa kukaan ei puhunut sanaakaan mistään maksa-arvoista eikä niitä mitattu kertaakaan. Ensimmäinen raskaus käynnistettiin korkeiden maksa- ja sappiarvojen takia, tämäkin selvisi vasta tässä kolmannella odotuksella.. Hiukan mietyttää minkälaisia lukuja neidin odotuksen aikana olisi ollut ja miksi kukaan ei esikoisen syntymän jälkeen puhunut siitä mahdollisuudesta, että maksassa voi olla joku vika eivätkä kaikki lääkkeet, etenkään hormonivalmisteet, mulle käy? Nyt vasta lääkäri käski mennä loppuvuodesta tarkistamaan "normaaliolojen" arvot kaiken varalta. 

Toivottavasti lääkkeet tehoaa ja päästään tämä projekti onnellisesti loppuun saakka ilman draamoja ja käynnistystä. Ja nyt jos jollain on kotikonsteja närästyksen ehkäisyyn ja hoitoon niin otan niitä vastaan. Rennietä ei saa enää syödä ja tänäänkin on koko aamun jo närästänyt niin, että suusta tulee pian liekkejä. Outoa koska olin varma vauvan olevan tyttö mutta ei viimeksi tämmöstä närästystä ollut.. Toisin oli esikoispojan aikana! ;)

4 kommenttia

 1. Nuo on sitte inhottavia ku nuota vaivoja tuloo. Kaverilla kans oli maksa/sappi arvojen kans ongelmaa ja lopuuksi sitten käynnistettiin kun nousivat liikaa mutta pääsi ihan hyville viikoille. Liikkeitä vaan pitää tarkasti vissiin seurata mutta sen varmasti jo tiedäkki. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin, ei oo enää montaa viikkoa, hurjaa miten tää aika menee niin nopiaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sain seurantalapon mutta vauva kyllä liikkuu kaiken päivää tosi hyvin, ettei oo vielä paniikkia iskeny. :)

   Mä niin toivon, että pääsen tuonne 40 viikkoon eikä tarvi käynnistää! Ei sinne olisi enää ku se seittemän viikkoa. :/

   Poista
 2. Oih, ikävää. Mullehan tuli sappikivet ja mun maksa-arvojen nousu johtui siitä, kun sappi ja maksa on tulehtuessaan (ja muutenkin) yhteyksissä toisiinsa. Arvot normalisoitui sapenpoiston jälkeen ja samalla lähti oksentelu. Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onnekse helpotus kuitenkin löytyi. :/ Pikkuhiljaa tässä rupeaa jo huomista ylävatsanultraa jänskäämään jos siellä onkin jotain vialla.. :o

   Poista