KOLMOSEN KAMAT

Kaikki, Cuplatonia ja D-vitamiineja lukuunottamatta, on nyt valmiina vauvan tuloon. Edellisten käyttäjien jälkeen ainoastaan Emmaljungan vaunut, Brion rattaat ja joitakin vaatteita jätettiin kaappiin muistoiksi/odottamaan josko uusi tarve vielä tulisi. Kovasti olisin kyllä halunnut uudet yhdistelmävaunut mutta koska asutaan mettässä eikä vaunuja koskaan lenkkipolkuja kauemmas ole tarvinnut kuskata, vanhat yhdistelmät saavat vielä seitsemännen vauvan liikuttaa. Häkkisänky on myös vanha, suvussa kulkenut?


Tällä kertaa oon yrittänyt satsata laatuun ja käytettyyn. Etenkin sen yhden Seinäjoen shoppailureissun jälkeen totesin, miten naurettavissa hinnoissa uudet lastentarvikkeet on. Oon tehnyt joitakin leluja ja villavaatteita itse mutta ne on aika hyvin täällä blogissa jo esitelty. Turhien tavaroiden keräämistä nurkkiin välttelen viimeiseen asti, joten hankittuna on ainoastaan kaikkea todella tarpeellista.

Tässä esittelyyn joitakin. Aloitetaan vaikka turvakaukalosta. Pysyttiin Gracossa, joka meillä on aikaisemminkin ollut. Pari vuotta vanha Logico S -kaukalo ja telakka ostettiin käytettynä 50 eurolla, väriltään lime-ruskea. Kaukaloon sopivat matkarattaat on yksi maailman parhaista keksinnöistä: kaukalo nappia painamalla irti autosta ja yhdellä napsautuksella kiinni rattaisiin. Vauvaa ei tarvi herättää eikä nostella autosta vaunuihin tai toisinpäin.  Gracon Mosaic-rattaat ostettiin käytettynä 25 eurolla. Edelliset meillä olivat Mirage-malliset.

Sitteri on ihan kätevä ja olin jo melkein tilannut tämän kun törmäsin muutaman kilometrin päässä myynnissä olevaan Gracoon. Alunperin halusin lelukaaren, musiikkia ja ehdottomasti tärinän. Nyt luovuin musiikista (ja kamalista väreistä) ja ostin tämän kahdella kympillä. Kaksi eri tärinävoimakkuutta ja lelukaari. Plus hyvät värit!

Leikkimattoa ei hirveästi ole käytetty kahden ensimmäisen vauva-aikana mutta kyllä sekin nyt taas löytyy. Tämmöinen ja kirpputorilla hintaa taisi olla 2€; myyjä oli juuri sitä laittamassa puolella hinnalla myyntiin.

Tällä kertaa en halunnut perinteistä hoitolaukkua, koska en oo laukkua kantava ihminen. Ja en halua isoa lastentarvikevalmistajan kassia, jolle ei sitten ole vauva-ajan jälkeen käyttöä. Niimpä ostin Puman kassin kahdeksalla eurolla käytettynä ja se saa täyttää hoitolaukun tarpeen.


Seuraava unipussi on uutuus meillä ja markkinoilla. Se on varmaankin lähes ainoa keino, jolla ei yritetty edellisiä lapsia nukkumaan öitään. Hintaa 32,90€ mutta se on pieni hinta siitä jos saa tunninkin nukkua putkeen.. Täältä voi lukea lisää siitä, mikä on vaatteen idea. Muut kuvissa näkyvät vaatteet ovat joko lasten vanhoja tai kirpputoreilta ostettuja.Manducan ostin Torin kautta, 50€. Se on ihan uudenveroisessa kunnossa! Itkuhälyttimet Facebookin kirppikseltä, 40€. Ehkä vähän arvokkaat mutta näiden molempien tuotteiden kohdalla panostettiin kunnolliseen, luotettavaan laatuun sekä tunnettuun merkkiin.

Viimeisenä meidän hoitopöytä, jonka jalat on aittasta löytyneet taittuvat jalat. Päällisen ompelin itse. Laitoin alle vetoketjun niin sen saa helposti pesuun. Päädyin tähän yksinkertaisuuteen, sillä ei me muutamaa kertaa useammin jaksettu ennemminkään sohvalta nousta vaipan vaihtoon. Tätä voi vaikka säilyttää sohvan vieressä kokoon taitettuna. Suurempi hoitopöytä olisi vain vienyt turhaa tilaa kun vaatteetkin ovat tuolla entisöidyssä lipastossa. Jos ei käyttöä ole niin tytär varmasti ottaa tämän mieluusti nukeilleen.


Vielä pitäisi koittaa vanha syöttötuoli kunnostaa ja etsiä hyppykiikku mutta ne ehtii hoitaa syksylläkin. (Tahtoisin ostaa kolmoselle Sophie-kirahvin tai sitten joku tädeistä/sedistä saa ottaa tästä sadan pisteen vihjeen talteen. Ja tuteille olisi vielä tarvetta mutta niitä on ehkä kivempi ostaa kun tietää kumpiko malli meille tulee.. )

Raskauskuulumisista sen verran, että maksa-arvot olivat viikossa laskeneet lääkkeillä ihan pikkuisen mutta sapet oli nousseet. Pysytään kuitenkin aikaisemmassa suunnitelmassa: ensi maanantaina uudet verikokeet ja kesäkuussa äitipolille lääkäriin. Henkisesti oon yrittänyt valmistautua siihen, että käynnistys voi jälleen olla 37 viikolla edessä jos huonosti käy. Mieluusti kyllä odottaisin loppuun asti. Tänäänhän rv 34+4.

4 kommenttia

 1. Ihana kurkata miten muilla valmistaudutaan vauvan tuloon. Näyttää jo niin valmiilta! Siinä on varmaan jotain hormonaalista mukana, kun pesee tulokkaan pieniä vaatteita ja saa viikata niitä kaappiin. Niin ja se vauvatuoksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, täytyy olla valmiina jos se käynnistys sieltä yhtäkkiä tuleekin.

   Kyllä ne hormoonit varmaankin. ;) Vaikka tätäkin jo kolmatta kertaa teki niin oli se kyllä jälleen mukavaa ja ihmeellistä puuhaa. Montaa vaatetta tuli pyöriteltyä kädessä ja ihmeteltyä pientä kokoa. Tuli taas todentuntuisemmaksi se, että ennen kesän loppua täällä asuu uusi ihminen. :)

   Poista
 2. ihanat kamat! <3 Ja niin oli mullakin paras "hoitolaukku" ikinä sellainen leveällä olkahihnalla varustettu adidaksen alennuslaukku :D

  VastaaPoista