PELARGONIT JA KASVIMAA

Pelargonit kukkii ja niitä löytyy varmaan pian kaikissa mahdollisissa väreissä. Parikymmentä kukkaa on sijoitettu niin sisälle kuin ulos. Riippapelargonit olivat vaihtaneet väriä entisestä kirkkaan pinkistä syvän tummanpunaisiksi. Nätit jalopelargonit eivät talvetuksesta selvinneet kesään saakka, harmi.

Kokoelmassa olisi tilaa ruusunnuppupelargonille ja tulppaanipelargonille. Mistä ihmeestä sellaset löytäisi?!

Kasvimaalta ei ihan sellaista satoa taida tulla kuin viime vuonna. Silti salaattia piisaa, tomaatteja myös jos ne rupeaisivat kypsymään. Kurkut on mahtavan kokoisia ja paljon parempia kuin kaupasta ostettavat. Maissit kasvaa mutta en vielä tiedä kasvaako ne tarpeeksi nopeasti, että ehtivät. Kirvat oli löytäneet kaalit samettikukista ja vihanneskrassista huolimatta mutta ainakin parsakaaleja on pari tulossa. 

Vesimelonin taimien ja vanupuikkojen kanssa vietin aikaa yhtenä iltana. Vielä on arvoitus rupeaako melonit kehittymään. Kesäkurpitsaa on tulossa, samoin jätti- ja baby bear-kurpitsaa. Ne valtaa pian koko kasvimaan!
Kyllä on ollut painostavat kelit viime päivinä! Hiki päässä paistoin sunnuntaina lapsille muurikka-pannulla lättyjä kun niitä on jo useampaan otteeseen kyselty. Ja ehdittiin pehmikselle sekä onkimaankin sunnuntai-iltana, nämä myös lasten esittämiä toiveita. 


Lasten toiveita on tässä nyt urakalla toteutettu kun mies yhtenä iltana muistutti, että kesä on pian ohi ja todellakin, ensi viikolla alkaa päiväkoti. Onneksi vain kuitenkin kahtena aamuna viikossa.. 

Eilen käytiin Kalajärvellä polskimassa mummun avustuksella. Tarkoitus oli tehdä korkeintaan parin tunnin reissu mutta neljäkö tuntia siinä lopuksi sitten vierähti yhtäkkiä kun serkkulauma löytyi rannalta. 


Tänään seikkailu jatkuu isovanhempien kanssa!

4 kommenttia

 1. Ihana kasvimaa sulla :) Hyvää kesänjatkoa sinne Keltaiseen Taloon!

  VastaaPoista
 2. On sulla hyvin hoidetun näköinen puutarha. Vai olitte te Kalajärvellä. Minä asun muutaman kilometrin päästä sieltä. Jonkin verran olen käynyt uimassa, en tosi tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiin kitkettynä sen kuvasin. Muuten olis näkyny mataraa, nokkosta ja muutamaa muuta vaikka kuinka paljon. ;) Ai siellä päin asustelet. Suosittu uimapaikka, ranta oli ihan täynnä. Ja ruokakin parempaa kuin pikaruokaloissa. :)

   Poista
  2. Yleensä on tosi paljon väkeä kun ilma on hyvä.Joskus ollaan ostettu pitsat, nekin on tosi hyviä.

   Poista