RV 40+0

Täällä sitä ollaan, yhä yhtenä palana. Enpä olisi uskonut, että eräpäivään päästään! Viime viikon verikokeet oli paremmat kuin koskaan aikaisemmin ja huomenna taas ne otetaan uudestaan. Tiistaina äippäpolille synnytyksen käynnistyksen tarpeen arvioon. Peukut pystyyn, ettei käynnistystä tarvita! 
 
Vaikka henkisesti onkin tukalaa niin mieluummin odottelen kuitenkin, että vauva rupeaa itse tulemaan. Myös fyysinen ainakin 20 viikon nivusten särky ottaa päähän mutta en muistanut miten tuskaista tämä loppuaika voikaan korvien välissä olla. Kysymykset ja toteamukset lasketusta ajasta, mahan koosta ja ylipäätään mun koosta rupeaa kiehuttamaan aika lailla saman tien. Kommentti "kyllä ne on aina sieltä pois tullu, kukaan ei ole vielä jäänyt" tuntuu kaikkea muuta kuin lohduttavalta. Ja koska en jaksa olla enää yhtään seurallinen, ollaan pääasiassa pysytty lasten kanssa kotona. Viikolla poika ihmetteli miksi ostan kaupasta niin paljon ruokaa. Yksinkertaisesti siksi, ettei tarvitse ihmisten ilmoille lähteä. 


Päivisin oon yrittänyt mahdollisimman paljon touhuilla kaikkea. Ajankuluksi ja koska uskon, että pystyssä oleminen edistää hommaa enemmän kuin sängyssä makaaminen. Askareiden ja kotitöiden lisäksi koti on siivottu ja puunattu, kasvimaata ja kukkapenkkejä kitketty, nurmikkoa leikattu työntöpelillä ja päältä ajettavalla, lenkkeilty, tehty maastavetoja ja kyykkyjä ja vaikka mitä. Varasin viikolla kolme vuotta täyttäneelle tyttärelle neuvola-ajan huomiseksi koska luulin, että jos täytän kalenterin lähtö synnärille tulee varmasti. Pyh! 

Kaikesta tästä marinasta huolimatta rutisen viimeistään parin vuoden päästä neljättä. Silloin aika on jo kullannut muistot ja vauvavatsa olisi niin kiva!


Eilen sain idean meidän vanhaan liiveriin liittyen. Ilta meni ylipuhuessa miestä ja lopuksi sain luvan. Tänään äitin kanssa pistettiin toimeksi heti aamupäivästä. Homma on nyt puolivälissä: liiveri on tyhjätty ja pesty painepesurilla. Ensi kevään pääsiäiskokko on melkein kasassa ja juuri tyhjäämässä käyty roskis jo täynnä. 

Tästä tulee niin hieno! (Huomatkaa alemman kuvan oikeassa reunassa oleva porsaiden lämpölamppu. Kyllä ukkokulta tykkäsi kun kerroin sen jäävän tuonne käyttöön.)

Alkupalat projektin etenemisestä:


 

1 kommentti