Neuvolassa ja kotona

Eilen oli vauvan ensimmäinen neuvolakäynti. Ikää on seitsemän viikkoa. Petyttiin kovasti kun kummitäti ei ollutkaan ottamassa uusia mittoja mutta mukava lääkäri ja terveydenhoitaja meitä oli siellä vastassa. Pojalla on kaikki hyvin ja kehitys etenee niin kuin pitääkin. Juttelee, hymyilee ja ottaa katsekontaktia. Syö ja kasvaa hyvin. Painoa jo yli viisi kiloa, pituutta 57 ja puoli senttiä. 


Illalla otti ensimmäisen kerran nukahtaminen koville. Vauvan vatsassa väänsi mutta kun ilmat saatiin ulos, poika nukkui tyytyväisenä äitin ja isin välissä koko yön. Tilasin Maiccolasta vauvan unipesän ja syyskuun alussa sen pitäisi olla noudettavissa. Sitten ei tarvi enää pelätä, että pyörii unissaan pienimmän päälle. 

Kolmannen lapsen kanssa on parissa asiassa menty "sieltä missä aita on matalin". Yksi on tämä perhepeti, jota oon vastustanu esikoisen syntymästä saakka mutta tässä sitä nyt ollaan: ensimmäiset tunnit vauva nukkuu häkkisängyssä ja sitten vanhempien väliin. Ei tarvitse joka huutoa varten nousta ylös.

Kolmas vauva-aika on jotenkin erilainen. Unettomuuteen ja yöhuutoon osaa asennoitua eri tavalla kuin ennen. Vauvan hoidossa luotan omiin taitoihini ja maalaisjärkeen. Hoito sujuu rutiinilla. Eikä hirveästi tule stressattua ylimääräistä(tästä mies on varmaan eri mieltä). Kaikessa mikä vähän epäilyttää, käytän hyväksi lasten tätiä ja kysyn ammattilaisen neuvoa. 


Täällä paistaa aurinko niin hienosti, että nappasin sisältä muutaman kuvan. Lasten isotäti kävi kylässä ja kuulin meidän taloon liittyviä vanhoja juttuja. Niitä oon kaivannutkin kun ne entisajoista kertovat vanhat kuvat ovat täältä talosta kaikki kadonneet.


2 kommenttia

  1. Ihanainen<3 Meidän poitsu 1v.6kk perhepedissä myös edelleen. Mitäs siitä vaikka välillä tulee potkuja naamaan sun muuta ;D Yleensä äiti ja iskä nukkuu sängyn molemmilla reunoilla, joissa molemmilla on n.30cm omaa tilaa tää pienin sitten poikittain siinä välissä:):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tää perhepeti olis nyt hyvä syy panostaa uuteen kunnolliseen ja isoon sänkyyn. :)

      Poista