SYKSYN ARKI JA PERHEEN HARRASTUKSET

Vaikka meidän perhettä ei koulun ja eskarin alkaminen tänä syksynä vielä kosketa, oon saanut hienosti arkipäivät täytettyä kerhoilla ja harrastuksilla. Valikoimaa tuntuu täällä kaupungissa olevan. Kunhan vaan osaisi päättää minne lapsia kuskaisi. Suosin valinnoissa liikuntaharrastuksia, koska niissä on itsekin tullut viihdyttyä ihan harrastuksesta kilpaurheiluun saakka: baletista yleisurheiluun ja lopuksi jalkapalloon, jonka kanssa vierähti kymmenisen vuotta. Omia harrastuksia olen miettinyt sen verran, että heti kun lääkäristä saan luvan, aion mennä jalkkiksen höntsäporukkaan mukaan ja koittaa tehdä paluun punttisalille edes jossain mittakaavassa. Matias ei kovin kauaa voi äidistä erossa vielä olla mutta eikö tuollaiset tunnin salitauot jotenkin järjesty? Isin harrastuksia ei tarvitsekkaan edes miettiä. Ne on yksinkertaiset: työt, hommat ja työt.

Vesimeloni pääsi sisälle kun kasvihuoneessa ilma viileni.

Päiväkotiaamujen lisäksi tällä viikolla alkavat esikoisen seurakunnan kerho ja äitin kovasti odottama perhekerho. Ensi viikolla 3-vuotias aloittaa muskarin ja sitä seuraavalla viikolla vesipeuhun. Myös vanhin yritettiin saada isojen vesipeuhuryhmään mutta paikat täyttyivät nopeasti. Ketuttaa tosi lujaa, poika niin innostui lajista viime talven aikana. Isoihin ikäryhmiin tarvittaisiin ehdottomasti lisää uimaryhmiä. Mietitään tilalle ehkä joku muu jos ei ryhmiä todellakaan lisää saada... Jääkiekko olisi sellainen, josta poika tykkäisi mutta ei olla ehditty kovin paljoa vielä harjoitella luistelua.


Kansalaisopistolla olisi tosi laaja tarjonta. Mua kiinnostaisi erityisesti neulekahvilat vaikka ne ei montaa kertaa kokoonnukkaan. Neuloosin oireet pahenevat iltojen pimetessä! Ja perjantaiaamuisin kirkolla kokoontuu myös MLL:n perhekahvila mutta meillä sinne lähtö ei kyllä oikein onnistu kuin satunnaisina kertoina askareiden ja välimatkan vuoksi. Täällä sivukylällä tuo perhekerho ajaa vähän samaa asiaa.

Tällä viikolla isi yrittää hoitaa kahta työtä ja tätä omaa yritystä minkä ehtii. Isin poissaolo yhdistettynä vesisateeseen tarkoittaa sitä, että me lasten kanssa katsotaan olympialaisia ja koitetaan keksiä jotain ajankulua iltaisin. Sikalaankaan ei nyt alkuviikosta tarvitse. Kiitos lomittajan saan pitää neljä päivää äitiyslomaa. Eilen aamulla käytin askareiden ajan hyödyksi: opettelin viljakuorman kippausta ja kuivaajan käyttöä. Viime viikolla uskaltauduin isommille teille ensimmäistä kertaa traktorin kanssa ja heti pistettiin kärryt perään. Kyllä jännitti!

Maanantaina leivottiin kaura-omenapaistosta. Tänään lapset sai tehdä itse pullaa. Katotaan mitä huomenna keksitään leipoa ja minkälaista muuta ohjelmaa kehitetään.

Eilisillan meillä pyöri sähköasentaja. 70-luvun sähköasennukset näyttää siltä, että eteisessä olisi pian katon purku edessä paloturvallisuuden vuoksi ja on lähes ihme, ettei tulipaloa ole jo syttynyt. 

Ennen kuin aviomies ehtii mun haaveet lytätä, toivon että tämän remontin yhteydessä voidaan ottaa yli sata vuotiasta hirsiseinää paljaaksi lastulevyjen takaa... Toivossa on hyvä elää.

3 kommenttia

  1. Takan kipinäsuojus on ihana! Samanlaista olen haaveillut mökin avotakkaan. Onko Vaasan Vasartamon malli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen on edellinen asukas jättänyt tänne, Kristiinankaupungista markkinoilta ostettu vuosia sitten. Muuta en valitettavasti tiedä. :/

      Poista