VILLIT VANTTUUT JA VALLATTOMAT VILLASUKAT

Sukkapuikot rupesi houkuttelemaan tänä syksynä jo varhain. Kesän aikana oon kutonut pikku hiljaa Puro Batik -langasta pinkin sävyistä huivia mutta ensimmäisten syksyn merkkien jälkeen rupesin himoitsemaan pitkiä villasukkia itselleni. Mallin keksin nopeasti, joulukalenterisukat. 

Kaksiväriset sukat oli mukava kutoa ja pienten kuvioiden ansiosta sukkapari oli nopeasti valmis. Taisivat olla jopa kivempaa ja nopeampaa työstettävää kuin keväällä kudotut Anelmat.


Nämä toiset, alakuvassa olevat, menevät lahjoituksena paikallisille veteraaneille,. Heille on Facebookissa järjestetty sukkakeräys. Jämälangoista kudotut, joten malli on tehty pienten lankakerien riittävyyden ja värien mukaan. 


Tänään postilaatikossa odotti mukava paketti: Moreenin tänä vuonna julkaistu Lumi Karmitsan kirja Villit vanttuut ja vallattomat villasukat. Päiväkahvin aikana tutustuin tarkemmin kirjan ohjeisiin, joista löytyi heti omat suosikit sekä pukinkonttiin pääsevät mallit. 

Ohjeissa on paljon värikkäitä eläinaiheita mutta Pionit-, Ruusutarhat-, Kartanon ruusut- ja Knit with Love-mallit ovat ne omat lempparit. Joukossa oli myös vähän erikoisempia ideoita kuten Buddhat ja Tsiisukset.

Kirjan yhteensä 18 mallista on jokaisella varaa valita mitä kutoo. Malleissa on sekä kirjoneulelapasia että villasukkia erilaisilla kudontatekniikoilla. Kirja on hyvä lahjaidea käsityöihmiselle tai ihan vain itselle jos perinteisten raitojen kutominen alkaa nyppimään tai rupeaa kaipaamaan haasteita.


 Nyt vain puikot heilumaan!

4 kommenttia

 1. Minulta menis kyllä kauan kun olisivat valmiit. Hienot sukat ylimmäiset, hyvän väriset.

  VastaaPoista
 2. Oot niin näppärä! En ikää osais!!!

  VastaaPoista
 3. Millä ohjeella on noi ylemmät sukat tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä linkki ohjeeseen, taitaa löytyä myös ilmaisena Ravelrysta. :)

   http://nipistys.blogspot.fi/2015/12/joulukalenterisukat-2015-ohje-kokoon.html

   Poista