ARABIAN AARTEITA

Vaikka en oo yhtään keräilijä-tyyppinen ihminen, on mulla yksi heikkous: Arabian vanhat astiat. Ihanat, vanhat astiat kauniilla kuvioilla, leimat pohjassa. Ai että!


Tähän saakka oon aika pitkälti keräillyt lähipiiristä vanhoja kannuja, lautasia ja kuppeja. Yksi tai kaksi säröä ei haittaa koska käyttöön ne eivät enää tule vaan hyllyihin riviin. Muuton jälkeen täältä talosta löytyi yksittäisiä aarteita sieltä täältä mutta paras löytö kaikista oli nämä vanhat Sampo-lautaset, jotka krääsän seasta vintiltä silmiin osuivat.


Ja tämmöisen ikävän löydön tein pari kuukautta sitten sikalan nurkalta hiekan seasta. Miehet olivat siivonneet siellä ja palat nousivat pintaan. Arabian Heluna-kannu.


Muumit on sitten asia erikseen. Niitä on jo aika paljon tullut kerättyä. Yksi hyvä viimeaikainen löytö on tämä muki, jonka löysin Facebookin Roskalava-ryhmästä ihan ilmaiseksi. Tuotannosta poistunut Pikku Myy liukumäessä. Pieni lähes näkymätön särö sisällä ei haittaa mua vaikka myyntiarvo on olematon sen vuoksi. 


Tässä muutama tämänhetkinen värikäs lemppari. Näitä tahtoisin lisää!


WSOY:lta ilmestyi tämmöinen mahtava Arabian kahvikupit 1916-2016 -kirja, jossa esitellään Arabian kahvikuppeja. Kirjasta oli hyötyä keräilijälle ja nyt moni oma kuppini on saanut itselleen nimen ja "syntymäajan". Ja löysin monta ihanaa astiasarjaa, joista vasta haaveilen. Malva, Emilia, Kehäkukka, Louhi ynnä muut. Niin suloisia! 

2 kommenttia

  1. Arabian vanhat astiat on kyllä ihania! <3 Itsekin niitä keräilen enempi ja vähempi.
    Ikävä että kannu löyty vain palasina. :(
    Itselläni kans tuo kirja kirjatosta, jo varauksessa, odotan sitä kuumeisesti! :)

    VastaaPoista
  2. Lautanen on tutun näköinen, jommankumman vanhempien luona on ollut. Kupit ovat kauniita ja tuo mieleen lapsuuden.

    VastaaPoista