JOKO JOULUTTAA?

Meidän viime viikon askartelut liittyi soodataikinaan ja jouluisiin koristeisiin. Tehtiin taikina tällä ohjeella ja painettiin piparkakkumuoteilla erilaisia koristeita. Koristeiden kuviot on tehty pienillä Kastehelmi-astioilla ja narujen reiät pillillä.


Kun tekeleet oli kuivuneet kunnolla, väritettiin niitä vähän vesiväreillä. Tässä kohdassa koristeet kyllä vähän ottivat vedestä itseensä ja pehmenivät. Kuten kuvasta huomaa, maalattiin myös itse tehdyt numerokortit. Viisi vee innostui niistä.


Omat koristeeni laitoin nauhalla lasitölkkien ympärille ja kaksi isoa sydäntä tuvan ikkunoille. Jo pienimpiä alkupaloja joulukoristeluista...Voipi olla, että lastenhuonekin sai jo jouluvalon. Sitä kutsutaan näin lokakuussa kausivaloksi koska kukaan ei voi kieltää käyttöä sillä nimellä. Hahaa!
 
Kävin tänään kahden nuorimman kanssa Seinäjoella asioilla (tilaamassa aviomiehen joululahjan) ja samalla piipahdettiin SPR:n kirppiksen astiaosastolla. Tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä ja sain Arabia-täydennyksen, jota toivoinkin. Kaarina -sokerikko muistaakseni 60-70 -luvun vaihteesta. Ja kannellinen lasikippo muutamalla eurolla. Ajattelin täyttää karkeilla mutta eivätpä ne taitaisi tuolla tuntia kauempaa säilyä.
 


Lapset innostui sunnuntai-iltana kirjoittamaan joulupukille isin kanssa. Ja äitihän käytti tilannetta hyväksi; tontut haki kirjeen terassilta ja toivat omansa tilalle. Tonttujen kirjeessä muistutettiin (yllättäen) käyttäytymään hyvin. Lasten toivelistalta löytyi muun muassa tällaista: Dimex-työvaatteet, salaojakone ja kivitarikko polkutraktoriin, pinkki polkutraktori, pinkki vasara, muumihahmoja, muumitalo ja vauvalle riittäisi kuulemma pelkkä hammasharja näin aluksi. 


2 kommenttia

  1. Ihania koristeita ja suloinen sokerikko. Kyllä jouluttaa :). Glögiä olen jo ehtinyt juoda. Lämmittää mukavasti kylmänä päivänä. Jouluvalmistelut on hyvä aloittaa ajoissa, ettei paniikki iske. Oikea hetki on nyt :). Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ostettiin jo glögiä! Avaamatta vielä, ootan oikeaa hetkeä. :P Totta ja ehtii nauttia joulutunnelmasta ja -jännityksestä paaaaljon kauemmin kun aloittaa ajoissa valmistelut. Samoin! :)

      Poista