KOKO KOMEUS

Tällä kertaa huonekalujen muodonmuutokseen pääsi tällainen vanha kaappi, jonka päällimmäinen maalikerros jo irtoili isoina paloin. Kun me muutettiin tänne, oli kaappi sijoitettuna eteiseen ja hyvin äkkiä se sai uuden paikan liiveristä valtavan kokonsa ja värinsä vuoksi. Ruskean ootrauspinnan alla oli sinapin keltainen sekä sinivihreä maali. Kaapin alimmainen maali oli kiiltävä tammiootraus, jonka äiti sai näkyviin hioessaan tuota päällä olevaa koristetta. Muualla sellaista pintaa ei ollut. 


Pikkuisen harjausta, kuumailmapuhallinta ja kunnon hionnat niin pinta oli valmis uuteen maalikerrokseen! Pohjalle laitoin tartuntapohjamaalin ja pintaan pari kerrosta maalarin valkoista väriä. Aikaisemmin ovista puuttui vetimet ja laatikoiden vetimet oli ootrattu. Oviin asensin kultaiset nupit ja laatikoihin kultaiset vetimet. Laatikoiden omat on ehkä väärinpäin mutta pienen mallailun ja tuumailun jälkeen totesin, että noin päin ne ovat kivemmat.Sisälle tein kaksi hyllyä, jotta sain petivaatteet ja verhot sijoitettua tähän kaappiin ja hajotettua yhden ison lastulevykaapin pois tilaa viemästä. Kaapin tuominen takaisin tupaan aiheutti monen raskaan huonekalin siirtelyä edestakaisin mutta nyt on taas hetkeksi hyvä!


Mies on jo kauan toivonut sänkyyn päätyä ja nyt kannoin vanhasta kanalasta painavan puuoven pesuun. Painepesurilla irtosi kätevästi päällimäinen maalipinta ja alta paljastui makuhuoneen väreihin sopiva vaaleankeltainen maali. Kuivumisen jälkeen hioin vielä pintaa hiukan ja sitten kiinnitin vain lankusta sahatut puujalat kulmaraudoilla. Aviomies viimeisteli ja kiinnitti päädyn sänkyyn isoilla ruuveilla.


2 kommenttia