ISIEN PÄIVÄ

Meidän isi heräsi sunnuntaina sohvalta, jonne oli tällä kertaa itse kesken yön lähtenyt yskimään. Aamuseitsemältä saman peiton alle kömpi lapsista se, joka on isistä ensimmäisen kerran isin tehnyt.

"Aamupala sänkyyn" on tapahtunut tässä huushollissa ehkä kerran ja sekin ensimmäisenä äitienpäivänä. Tämä kohta siis sivuutettiin jälleen! Me lukittauduttiin lasten kanssa vaatehuoneeseen ja jaettiin lahjat ja kortit. Jokaisen käteen jotakin ja sitten isiä halimaan. Tänä vuonna muksut olivat askarrelleet paljon kerhoissa ja päiväkodissa. Korttien lisäksi poika oli tehnyt auton ikkunalle piparilta tuoksuvan sydämen muotoisen hajustimen ja hienon patalapon. Ihan ei isin tarjoama traktorin merkkikoulutus ole mennyt perille kun patalapossa luki Valtra... No hieno ja arvokas se silti on! Jää kyllä ehdottomasti keittiöön koristeeksi. Paketeista löytyi myös Metkatuotteen Kuppikakut-purkki eli isi saa leipoa lasten kanssa kuppikakkuja ja lisäksi traktoreihin nimellä varustetut firman mainostarrat, joita on kauan haaveiltu.

Askareiden jälkeen käytiin mun vanhempien luona syömässä ja kun sieltä kotiuduttiin tulivat loput juhlittavat meille iltakahville. Pitkästä aikaa lähes kiireetön ja rauhallinen päivä, jolloin isi ehti pyöriä lasten ja legojen kanssa lattialla sekä illalla ennen nukkumaan menoa katsoa vielä yhdessä leffaa.


1 kommentti