PULLAA, PIPARIA JA LIMPPUA

Jälleen viikonloppu! Loppuvuoden viikot tuntuu  menevän aikamoisella vauhdilla. Aivan kuin maanantaista hypättäisiin suoraan torstaihin. Täällä on äitillä ollut muutamana päivänä vähän enemmän aikaa ja virtaa touhuta ekstraa. Kello ei ole aamuisin soinut ihan seittemältä vaan vasta hiukan myöhemmin. Kiitos näistä kolmesta vapaapäivästä kuuluu lomittajalle!

Me ollaan lasten kanssa leivottu kahtena päivänä yhdessä. Tai oikeastaan ollaan tehty niin, että pienet on saaneet tehdä itse ja mä oon vain neuvonut. Nyt koti haisee pullien, piparien ja joululimppujen sekoitukselta! Aikaisemmin viikolla tehtiin pitkästä aikaa myös Rocky Road -juustokakku. 

Jälleen kerran otin leipomuksista monta kuvaa ja ne näyttivätkin kameran näytöllä hyviltä ja oikeisiin kohtiin tarkennetuilta. Toisin kuitenkin oli kun siirsin kuvat koneelle: tärähtäneitä ja keltaisia kaikki. Mä en ymmärrä missä vika?!

Sain valmiiksi ensimmäiset kudotut joululahjat: huopatossut palmikkovarrella. Yhdistelin Lankahelvetin ja Dropsin ohjeita. Kudoin ensin sukkaosan Joki-langasta. Aloitin työn kutomalla huopuvalla langalla varteen vain viisi kierrosta joustinneuletta eli poikkesin siinä yllä mainitusta ohjeesta. Huovutin tämän "nilkkasukan" pesukoneessa ja kudoin palmikko-varren Dropsin ohjeella 7 veljestä -langasta. Varsia en pistänyt pesukoneeseen ollenkaan vaan yhdistelin osat ja napit kun huopunut osa oli kuivunut. Voin antaa tarkempia ohjeita jos joku niitä kaipaa...

Innostuin myös pitkästä aikaa askartelemaan mutta siitä vasta seuraavalla kerralla!

2 kommenttia