SIIVOUSPÄIVÄT

On se vaan hieno tunne kun koko koti on puhdistettu ja sotkut raivattu pois edes hetkeksi. Vaikka meillä ei koskaan kasailla pyykkivuoria pitkin lattioita tai tuoleja ja lelut kerätään joka ilta lastenhuoneeseen, niin kyllä sitä pölyä ja epämääräisiä kahvi- ja mehutahroja löytyy sieltä täältä. Moppia heilutellessa tuli mieleen muutama pieni juttu, jotka mulla liittyy siivoamiseen ja perussiisteyden ylläpitoon. 

Laitan aina tiskit suoraan tiskikoneeseen. Astioita ei jätetä tiskipöydälle lojumaan. Jotkut käsin pestävät astiat tosin saattavat parikin päivää olla pinossa tiskialtaan pohjalla...


Pidän pyykinpesusta. Etenkin puhtaiden pyykkien ripustaminen kuivumaan on jostain syystä mieltä rauhoittavaa. Ja kesäisin on mahtavaa laittaa puhtaat lakanat ulos narulle kuivumaan tuulen mukana! Meillä ei ole kuivausrumpua eikä kodinhoitohuonetta kuten entisessä kodissa. Ja totta puhuen pärjätään kyllä ihan hyvin ilmankin.

Hoidan pyykkejä ja tiskejä usein aamuisin kun muut vielä nukkuvat tai katsovat aamun lastenohjelmia. Päivän tehokkaimmat minuutit on mulla ehdottomasti kello seitsemän ja kahdeksan välillä. 


Poltan tuikkuja ja kynttilöitä vain puhtaassa kodissa. Hyi, ei ne sovi pölyn keskelle! Puhtaaseen kotiin on myös kiva ostaa kukkia ja vaihdella lyhtyjen ja muiden asetelmien muotoja sekä paikkoja.

Tuvan isolle pöydälle laitoin tällä kertaa kukkien lisäksi tarjottimen, pajan hyllyltä löytyneen ompelukoneen laatikon ja siihen päälle Partyliten tuikkuja.


Kaikki sängyt pedataan joka aamu. Ei haittaa jos kyläpaikassa on sängyt petaamatta mutta omassa kodissa en pidä niistä. Ja ai että jos tuun puolen päivän jälkeen jostain kotiin ja päiväpeitot lojuukin lattialla. Varmasti nostaa verenpaineen korkealle! Petaustraditioon liittyy olennaisesti se, että kaikki verhot avataan samalla heti päivän alkaessa. Suljetut ikkunaverhot ja kaihtimet tekee kodin tunkkaisen näköiseksi. Sen vuoksi meillä siristellään silmiä kovallakin auringonpaisteella.


Aviomies on vuosien aikana oppinut, että kun vaimo siivoaa, kannattaa pysyä poissa jaloista. Se on kyllä ihan totta!

Sain ihanan idean laittaa lyhdyt roikkumaan eteisen seinään. Ideaan kyllä kuului se, että nuo pidikkeet olisi kiinni tuolla lastulevyjen takana olevissa hirsissä. Korkeampi taho ei kuitenkaan antanu lupaa levyjen irrottamiseen... Vielä.

Tämän postauksen loppuun sopii vinkkaus Kulkurin Kartanon pariin tuotteeseen, jotka mulla on keittiössä aktiivisessa käytössä: limen tuoksuinen astianpesuaine ja sitruksen tuoksuinen keittiösuihke. Kauniit pullot ja raikkaat tuoksut tekevät siivoamisesta asteen mukavampaa.

Raikkaita ja aitoja tuoksuja sisältävät siivousapulaiset on tehokkaita lianpoistajia. Nämä väriaineettomat Kaunis koti -tuotteet eivät rasita ympäristöä koska hajoavat luontoon. Tuotteista pääset lukemaan lisää tästä linkistä. Kauniita purkkeja ei tarvitse edes piilotella kaappeihin vaan saavat olla pöydällä näkyvillä ja kädenulottuvilla.

MUOKS! Paras ystäväni ihastui kyläilleessään meillä astianpesuaineen tuoksuun niin, että hänen kohdallaan lahjapulmat on ratkaistu hyvin käytännöllisellä tavalla. 

 

2 kommenttia

 1. Olipa kiva lukea postaustasi. Hyvin samantyylinen olen minäkin siivoamisessa. En kerää pyykkivuoria, mankelivuoria, enkä lehtikasoja pöydälle.Petään myöskin aina sängyn.
  Mutta nytpä meillä ei kyllä ole noita vuoria, sänky on ollut petaamati, pölypallot pitkin lattiaa ja muutakin murua. On ollut pakko katsoa sormien läpi, kun kunto ei anna periksi ton leikkauksen jälkeen siivota. Sanoin miehelleni että maanantaina siivotaan......mutta hän oli sitä mieltä että pitää mennä kaatamaan puita metsästä.
  Katsotaan kuinka meillä käy ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinun tilanteessa nyt on parasta varmasti antaa siivousten odottaa ja toipua kunnolla terveeksi. :)

   Poista