SISÄINEN ASKARTELIJA

Viime vuosina, oikeasti ala-asteen loputtua, mua ei oikeastaan ole ollenkaan kiinnostanu askartelu ja pienten juttujen näpertäminen. Joulukortteja ja synttärikutsuja oon pakottanut itseni tekemään ihan lasten vuoksi. He kun tykkäävät leikkailla ja liimailla. Mielikuvitusta askarteluun on äitinkin puolesta! Kutominen, entisöinti ja maalaaminen on enemmän niitä mun juttuja.

Yleensä mun askartelu on esimerkiksi tällaista: idea joulupalloista kasatusta kransseista, idean toteutus ja tulos on läjä yhteen liimattuja palloja. Jossain pallojen ja kultanauhan alla on myös liian pieni kranssi. 

Nyt kuitenkin tapahtui jotain ihmeellistä ja sain askarteluidean. Ostin liimapyssyn, suodatinpusseja ja kranssin, jonka halkaisija oli 25 cm. Lisäksi tätä suodatinpussikranssia varten tarvittiin nitoja, kynä, juomalasi ja sakset.
Piirsin juomalasin avulla kolme ympyrää yhteen suodatinpussiin. Tein suodatinpusseista kolmen kappaleen nippuja. Päällimäiseksi laitoin sen, johon ympyrät piirsin. Nidoin ympyrät keskeltä kiinni ja leikkasin irti.


Irti leikatut ympyrät rypistin keskelle kerros kerrokselta. Ennen liimausta avasin "kukkaa" hiukan, jotta se näyttäisi enemmän kukalta. Sitten vain liimaa pohjaan ja kranssiin kiinni! Kranssiin mahtui noin 70-80 kukkaa. Liimasin taakse narun, jolla suodatinpussikranssin saa roikkumaan ja koristeeksi laitoin vielä napin ja rusetin. Tämä oli niin mukavaa puuhaa, että tein toisenkin äitille.Meillä oli lauantaina SO-bloggaajien pikkujoulut ja siellä oli sopivasti Seinäjoen Sinooperin edustaja opettamassa meille himmelin tekoa muovipilleistä. Ensin olin tyypillisesti, että "onko pakko?" mutta lopuksi teinkin kaksi eri kokoista himmeliä ja kotiin sain mukaani vielä tarvikepakkauksen, jotta saan jatkaa kotona. Ideoin jo semmoisen vähän isomman version, jossa on montaa erikokoista himmeliä. Pikkujoulut pidettiin Seinäjoella Jojossa. Jojo on nuorille aikuisille ja nuorille suunnattu kohtaamispaikka ihan keskellä kaupunkia, rautatieaseman läheisyydessä. Siellä järjestetään maksutonta ajankulua mukavassa ympäristössä. Lisää tietoa löytyy mm. ylläolevasta Facebookin linkistä.

Ei kommentteja