LUUKKU NRO 20

Tämä on SO-blogien joulukalenterin luukku numero 20
Tee se itse -ideoiden sijasta luukku sisältää tämän hetkisiä ajatuksia joulusta ja siihen valmistautumisesta. Ajatuksen juoksu saattaapi jossain kohdissa katkeilla koska pikkumies on sylissä tätä kirjoitellessani. Taistellaan näppäimistön ja hiiren omistajuudesta, heh!
Tänä vuonna nautin joulun järjestelystä enemmän kuin ennen. Kiitos useiden muistilappojen ja tehtävälistojen, kaikki langat ovat pysyneet hyppysissäni eikä joulustressistä ole tietoakaan. Ihan oikeasti! Täytyyhän tästä jännittävästä aaton odotuksesta välillä myös nauttia joulumusiikin ja käsitöiden parissa. Ei yksi pölypallo maailmaa kaada tai joulun tunnelmaa pilaa.


Vielä ennen joulurauhan laskeutumista kotiin täytyy siivota, hakea kuusi ja valmistaa jouluruuat. Pyrin tekemään perinteisistä jouluruuista mahdollisimman monta itse. Porkkanat ja lantut on kasvatettu siemenestä saakka meidän kasvimaalla; osittain juuri joululaatikoita varten.


Ollaan todella tyytyväisiä siihen, että meidän joulukinkku on kasvanut tuossa muutaman kymmenen metrin päässä. Varmasti kotimaista lähiruokaa! Tänään oli parin sian teurastuspäivä ja huomenna tulee lihanleikkaaja hommiin niin saadaan oma kinkku suolattavaksi ja aatonaattona uuniin.
Lapset innostui askartelemaan jonkin verran joulukortteja. Löysin tosi helppoja ja yksinkertaisia kuusi- ja lumiukkomalleja Pinterestistä. Kerhoissa ja päiväkodissa tehdyt askartelut ovat näkyvillä keittiön kaapin ovissa joulun ajan. Juuri siivosin vanhat askartelut talteen lasten omiin laattikkoihin, jotka sitten isoina saavat itselleen.
 
Joulupukin paketteihin käärin muutamia itse kudottuja juttuja. Toivottavasti lämmittävät saajiaan. Loppujen lopuksi ehdittiin suurin osa lahjoista hankkia hyvissä ajoin vaikka ajan riittämistä murehdin alkukuusta. Kaksi pakettia taitaa olla vielä matkalla ja toivotaan, ettei niiden saapuminen mene ensi viikkoon.


Yritän vielä loihtia jouluisen kuvapostauksen ennen aattoa. Mutta jos se jää tekemättä niin hyvää joulua jo tässä vaiheessa ja muistakaa nauttia! 

5 kommenttia

 1. Kiva kun oot selvinny ilman stressiä, teilläkin muutenkin varmasti vipinää riittää. Ootteko muuten ottanu atrialta ikinä tuottajapalautuksena lihaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevä. Me otetaan aina, ne hoitaa sen niin näppärästi ja saa vain laittaa pakkaseen.
   Hyvää joulua koko teidän perheelle 😊

   Poista
 2. Ei joulusta tartte stressata, jotenka hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista