Pikkueteisen remontti

Tänään oli vihdoin ja viimein se päivä kun saatiin pienempi eteinen (ja vessa!) viimeisteltyä valmiiksi kiinnittämällä listat paikoilleen. Eihän tämä pikkuremppa ole ollut kesken kuin alkusyksystä saakka...

Mennään suoraan asiaan eli "ennen" -kuviin:
No mitäs siellä pikkueteisessä sitten tehtiin? Ensin maalasin seinät, katon, patterin ja kynnykset. Tumman harmaa väri valittiin yhdelle seinälle ihan käytännön syistä; väki tulee likaisin käsin tupaan ja nojaa niillä patteri-seinään.
Sitten punainen vanha muovimatto sai lähteä. Tarkistettiin oliko sen alusta kuinka kostea mutta onneksi se oli täysin kuiva. Seuraavaksi päästiin liimaamaan muovimatto paikalleen. Se on samanlainen kuin viime talvena vessaan liimattu. Jossain vaiheessa puhuttiin lattialaatoista ja -lämmityksestä mutta päädyttiin jättämään se suunnitelma unholaan. 

Kattovalaisin on sama vanha eikä se edes näissä kuvissa näy. Ihan perusvalaisin, valkoinen pyöreä lasikupu. Vaihdetaan sitten kaikki eteisten valaisimet kun ison eteisen katto uusitaan. Ulko-oven vaihto on edessä ehkä ensi kesänä. Nykyinen on mitoiltaan sellainen, että täytyy teettää uusi (ja kallis) ovi mittatilaustyönä tai suurentaa oviaukkoa.  Tämä ovi päästää kamalasti kylmää ilmaa sisään ja päivä paistaa sen raoista. Siinä on tuo tuommoinen ihme härpäke yläreunassa, joka pamauttaa oven kiinni. Ja arvatkaas kun saa pelätä milloin pieniä sormia on siellä välissä! Lisäksi lukko ei toimi kunnolla ja joskus lukitsematonta ovea ei saa mitenkään auki ulkopuolelta jos ei käytä väkivaltaa potkimalla sitä sisäpuolelta. 

Sitten muutamiin "jälkeen" -kuviin:
Olin kyllä sitä mieltä, että mun puolesta vaikka koko pikkueteisen olisi saanut räjäyttää taivaan tuuliin koska se on TODELLA ahdas ja oikeastaan ihan turha. Kahdella seinällä on ovi ja yhdellä pelkkä oviaukko, josta ovi on joskus poistettu. Siihen kiinnitin portin, ettei koira innostu kengistä.

Oon ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ja siihen, ettei tähän tilaan hirveästi rahaa haaskattu vaikka niinkin olisi voinut tehdä.

2 kommenttia

  1. Wautsi. Tulipa tyylikäs. Ei sitä aina tarvitse kalliita remontteja tehdä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Pienelläkin rahalla saa jo näyttävää ja uutta ilmettä. :)

      Poista