Takatuvan rengit

Käytiin isomman pojan kanssa yhtenä aurinkoisena pakkasaamuna kuvaamassa meidän pihan perällä olevaa vanhaa taloa. 

Nykyään tämä takatupa on ihan täynnä rautaromua ja kovasti tekisi mieli ensi kesänä se edes järjestää siistimmäksi. Taloa on käytetty jossain vaiheessa väliaikaisena pajana, jota varten "tuvan" lattia on purettu. Talon taakse on rakennettu konesuoja, joka peittää joitakin ikkunoita. Alunperin tämä talo on rakennettu talon työväen asunnoksi.

Jännittävää ajatella minkälaista elämää täällä on eletty. Ketkä siellä ovat asuneet ja miten? Ja onkohan talossa vietetty joulua? Kuinka monta ja minkälaisia? Kuka on muuttanut viimeisenä pois?

Kaiken tämä romun alla mä pystyn nähdä ihanan pienen elämää nähneen talon, ja kesätuvan. Kattokin olisi sopivasti korjattu muutama vuosi sitten! Tupa ja neljä makuuhuonetta, kolme takkaa ja vaikka mitä muuta. Mutta arvatkaapas kuka ei suostu nähdä tässä mitään muuta kuin sen romuvaraston? Jep, aviomies. 


No, saa sitä haaveilla...

3 kommenttia

  1. Noilla vanhoilla taloilla on varmasti monta tarinaa kerrottavana. Usein minäkin ajattelen, kun katselen ns. kylmillään olevia taloja, että niissäkin on eletty ihan tavallista elämää, ja nyt se on loppu, kukaan ei jatka.

    VastaaPoista
  2. Mikä mahdollisuuksien tupa teillä onkaan.

    VastaaPoista