KIPUILUA

Viime viikkoon mahtui kaikenlaista. Muun muassa parit synttärijuhlat, teuraiden lastausta, uimakoulupaikkojennnittämistä, villasukkien kutomista ja yhden vanhan huonekalun entisöintiä (Kyllä, mahtava muodonmuutos taas käynnissä! Kun vain itse malttaisi odottaa lopputulosta).

Ootteko muuten huomanneet, että ulkona on jo pidempään valoisaa kuin vaikkapa kuukausi sitten? Kevät tekee tuloaan vaikka on vasta tammikuu. Lämpölamppujen asentaminen kasvihuoneisiin on pikapuoliin ajankohtaista. Pian voisin jo ruveta suunnittelemaan mitä tänä vuonna tulee kasvimaalle ja kasvihuoneisiin.

Pelargoniat ovat sikalalla hyvissä voimissa. Hortensiakin on täynnä lehtien alkuja. Pari äitienpäiväruusua ja inkaliljaa ovat näyttäneet jo kellarissa elon merkkejä. Nämä viime keväänä ostetut helmililjan sipulit nostin ihan kokeilumielessä valoon. Heti rupesivat kasvamaan.


Vauva sairasti  myös tässä kaiken touhun välissä vauvarokon. Kolmen päivän kuume, pari kokonaan valvottua yötä ja lämmön laskettua punaista ihottumaa siellä täällä.  Nyt onneksi on jo taas oma aurinkoinen itsensä!

Vauvan kiinteiden ruokien aloituksesta on puolitoista viikkoa. Allergia-oireita ei ole tullut ja tuskin tuleekaan. Kukaan meistä ei ole allerginen millekään, onneksi. Hidasta tämä syömisen opettelu vain on! Tarjolla on päivittäin sekä soseita että sormiruokaa. Kurkun viipaleet ja maissinaksut kyllä kelpaa mutta muuten pari suullista ruokaa per ateria on kuitenkin maksimimäärä, jonka poitsu suostuu maistamaan.


Sitten on tuo meidän isimies, joka on jo pidemmän aikaa ollut meidän kanssa kotona. Välilevyn pullistumat tekee kiusaa ja viime viikolla kunto meni taas kohinalla alaspäin. Muutaman yön mies käveli ontuen tuvan isoa mattoa ympäri kun hermosäryt ei antaneet nukkua, makoilla tai istua. Nyt tilanne on sen verran parantunut, että pystyy maata jonkin aikaa olohuoneen lattialla patjalla kunhan on sohvatyynyjä tukena. Kivut on tallella hirveästä lääkemäärästäkin huolimatta. Ei käy kateeksi. Jos huomisen lääkärireissun jälkeen taas oltaisiin viisaampia tämän asian kanssa ja jotain helpotusta löytyisi...


2 kommenttia

  1. Selvästi kevättä sinun kukissasi. Mä en saa säilymään, heitän syksyllä suosisti kompostiin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin oon ennemmin tehnyt mutta nyt kun on tilaa kokeilla talvenkestävyyttä niin otin jopa joulukukkien kanssa haasteen vastaa. Joulutähdet, amaryllikset ja hyasintit on kaikki tallessa. Saas nähdä... :)

      Poista