TALVILOMA & LAPSIPERHE

 Yhteistyössä  

Talviloma lähestyy ja sen vieton suunnittelu rupeaa olemaan lapsiperheissä ajankohtaista. Missä loma vietetään? Kauanko lomaillaan? Miten paljon rahaa on käytettävissä? Minkälaista ajanvietettä halutaan? Ketkä lomalle lähtevät ja minkä ikäisiä osallistujat ovat?

Oon hirveä stressaamaan varsinkin jos lähdetään koko porukalla pois kotoa. Teen listoja ja muistilappoja, että kaikki tarpeellinen tulee varmasti mukaan. Laukkuja pakkaan jo hyvissä ajoin. Yötä tulee harvemmin oltua missään koska sikalassa pitää käydä vähintään aamuin illoin. 

Me arvostetaan sitä, että lomakohde on lähellä, budjettiin sopiva ja lapsiystävällinen. Tämmöinen lapsiperheelle sopiva lomakohde löytyi yllättävänkin läheltä. Nimittäin Ylihärmästä, Härmän kylpylästä. Päästiin koko perheen voimin, blogiyhteistyön merkeissä, testaamaan Härmän kylpylää ja sen monipuolisia ajanvietteitä. Tässä otteita meidän päivästä!

Aloitettiin lomapäivän vietto hyvissä ajoin ja oltiin kylpylän pihassa jo lauantaiaamuna kello yhdeksän. Mentiin suoraan uimaan ja siellä vierähti pari tuntia nopeasti. Tavallisen kuntouimareiden radan lisäksi kylpylässä on yksi vähän lyhyempi uima-allas, lasten allas sekä pore- ja keidasallas, jonka yhteydessä oli lasten kahluupaikka ja pieni liukumäki. Varsinaisen lastenaltaan syvyys oli 50 cm, joten aikuinenkin siellä istuskeli lämpöisessä vedessä mielellään. Tuo kuntouimareiden allasta lyhyempi allas sopi hyvin meidän viisi vuotiaalle pojalle, joka vielä opettelee uimista. Saunoja löytyi kolmea erilaista, joista naisten ja miesten  yhteissaunoja kaksi.Pulikoimisen jälkeen kaikilla oli jo kova nälkä, joten siirryttiin buffetiin syömään. Tarjolla oli monipuoliset salaatit, hyvä pääruoka ja jälkkäriksi kahvia, teetä, kakkua, juustoja ja jätskiä. Ison plussan ravintola saa siitä, että lapsille oli järjestetty sinne oma pieni nurkkaus. Nurkkauksesta löytyi telkkari ja siellä pyörivän leffan ansiosta me saatiin miehen kanssa juoda kahvit rauhassa.Ruuan jälkeen suunnistettiin Nippe-Norsun Vekaraviidakkoon eli suureen saliin, joka oli täynnä aktiviteettia lapsille. Pikkulegoja, isoja legoja, kirjoja, liukumäki, riippusilta, pallomeri, leikkikeittiöt, nukkekoti ja vaikka mitä. Pieninkin oli niin innoissaan, että ryömi sinne sun tänne isompien lasten perässä. Yksi ehdoton plussa leikkipaikassa oli se, että vaikka leluja oli monipuolisesti, lapsille jäi silti tilaa liikkua ja leikkiä.

Vekaraviidakossa isi ja lapset kuluttivat aikaansa sillä välin kun äiti poistui takavasemmalle Wellness -osastolle. Lähes tunnin mittainen rentouttava kasvohoito, ihan omassa rauhassa tuli tarpeeseen (elämäni ensimmäinen kerta tällaisessa hoidossa!). Kasvohoitojen lisäksi tarjolla on muun muassa monia erilaisia hierontoja klassisesta hieronnasta intialaiseen päähierontaan.

Oman hetkeni jälkeen lapsille oli järjestetty sisaruskylpy. Vanhimmat lapset pääsivät rauhoittavaan kylpyyn pariporeammesseen, jonka vesi vaihteli väriä pohjalla olevien led -valojen ansiosta. Kyllä oli jännittävää! Ja vielä tämän kylvyn jälkeen tyttärellä oli mahdollisuus päästä todelliseen prinsessahemmotteluun, pedikyyriin. Tämä oli tytön omien sanojen mukaan päivän paras kohta ja onhan noita varpaan kynsiä sitten esiteltykin kaikille. Kosmetologin hoitojen jälkeen käytiin vielä ostamassa vähän herkkuja kotimatkalle mutta ne jäi aikuisten syötäväksi. Auton takapenkillä matkustaneet hiljenivät hyvin äkkiä kun koko päivän kestäneet aktiviteetit tekivät tehtävänsä.Tämmöinen yhden päivän reissu oli juuri meidän perheelle sopiva vaikka yöpymismahdollisuuskin olisi ollut.  Ja lapset olivat tietysti heti valmiita jäämään hotelliin yöksi. Ehkä ensi kerralla!

”Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.

Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi ”

Ei kommentteja