KAAKELIMAALIA KEITTIÖN VÄLITILAAN

No niin, nyt on silikonit paikoillaan ja voin esitellä uudistetun keittiön välitilan kuten edellisessä postauksessa lupasin. Jo pitkään haaveilin välitilan kaakelien maalaamista valkoisiksi. Nuo värikkäät hedelmät kun ei oikein oo mun juttu. Alusta asti ainoa vaihtoehto oli tuo kaakelimaali koska mä en miellä D-C-fixin kaltaisia kalvoja sopiviksi paikkoihin, joissa on märkyyttä, pesua ja kuumuutta (mutta se on vain mun kanta asiaan). 

Tässä alla vertailukuva kaakeleista ennen ja jälkeen maalauksen.


Ennen maalin levittämistä pesin seinän maalarinpesuaineella ja annoin kuivua. Sitten kaksi kerrosta V33-merkkistä kaakelimaalia ja viimeistelynä mies laittoi silikonit saumoihin. Keittiö on remontoitu alle 10 vuotta sitten mutta silikonit on jätetty jostain syystä remontin yhteydessä laittamatta.  Oli siis jo aikakin pistää raot tukkoon.
Seuraavaksi haluaisin vaihtaa keittiön vitriinikaappeihin kirkkaat lasit. Nykyiset ovat tummanharmaat ja se on nyt sitten ihan sama onko niissä lasit vai ei. Muumimukit ei näy vitriineistä ollenkaan. Ja rupesin kyllä katsomaan tuota keittiön tapettiakin sillä silmällä kevätauringossa. Se on ihan kellastunut ja kamala. Ennen meidän tänne muuttoa keittiössä on polteltu tupakkia ja sen kyllä huomaa. Joka kerta kun pesen kattoa tai kaapin ovia, lähtee pintoja pitkin valumaan keltaista, tupakin hajuista vettä. Hyi hitto!  

Mutta tämmöistä tällä kertaa! Olen tyytyväinen vaaleampaan keittiön olemukseen. 

3 kommenttia

  1. Näyttää ihanan valoisalta! Meillä talon entinen omistaja oli maalannut kanssa keittiön kaakelit jollain maalilla. Ajan kanssa maali alkoi kupruilla hellan yläpuolelta ja lopulta lähti irti isoina paloina. En tiedä oliko käyttänyt kaakeleille sopivaa maalia vai jotain muuta. Jos veikata saan, niin jotain muuta. :D Muualla keittiössä maalit ovat kestäneet hyvin yli kymmenen vuotta. Nyt meillä on keittiön välitilassa lasi, jonka alla on tapetti ja mainoksia 50-60-luvulta. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä peitti hyvin, ja tulin aivan erinäköiseksi,hieno.

    VastaaPoista