KAAPIN KUNNOSTUS

Tässä tänään valmistunut projektini: lähes sata vuotias kaappi. Viime vuodet se on pyörinyt kodissa siellä sun täällä epämääräisten tavaroiden säilytyspaikkana. Nyt kaapin uusi paikka on lastenhuoneessa leluvarastona ja se tulee ehkä vielä tämän vuoden aikana saamaan parikseen vanhan kerrossängyn, jonka entisistä maalipinnoista löytyi tämä sama vihreän ja turkoosin sävy. Meinattiin kantaa kerrossänky jo sunnuntaina pojalle mutta paljastui, että se tarvitsee kunnon pesun ja uuden maalipinnan rapistuvan tilalle.Tässä kaapin kunnostuksessa oli tarkoituksena jättää käytön jälkiä esille. Sisällä olevat öljytahrat jäivät maalin alle, mutta tuota luukkua on käytetty jonkinlaisena leikkuualustana. Siinä erottuvat puukon jäljet vielä maalin alta. Ja näitä laatikoita (seuraava kuva) oli joskus korjailtu, sen muisto näkyy ylälaatikon oikeassa yläkulmassa. Elämisen ja ajan merkit saavat mielestäni vähän jäädä näkyville näin vanhoissa huonekaluissa. Uusia ja kolhuttomia saa sitten halutessaan kaupasta

Vaihdoin myös vetimet. Osaa niistä oli uusittu hiljattain. Tosin kiinnitys oli jäänyt pahasti kesken ja vetimet heiluivat yhden ruuvin varassa. Vanhat lukot irrotin ja arkistoin. Saranat hiekkapuhalsin ja laitoin miehen avustuksella takaisin paikoilleen. Ikkunaruudut olisi kannattanut vain suojata maalaamiselta mutta irrotin nekin. Naapurilla (on muuten kätevää kun tämmösen entisöintihomman ammattilainen asuu naapurissa!) oli kahden illan työ asettaa ne takaisin paikoilleen. Oon ainakin kahvipaketin velkaa!


 
Maalikerroksia oli monta. Kahta eri keltaista, turkoosi, pari harmaan ja vihreän sekoitusta sekä tämä edellinen  alla olevassa kuvassa näkyvä ruskea pinta. Värivalinta oli helppo; yksi kaapin vanhoista väreistä. Se käytiin valitsemassa maalikaupassa yhden laatikon avulla, jonka kyljessä oli paljon näkyvissä tätä haluamaani väriä.


Sitten kun saan taimet siirrettyä "työhuoneelta" kasvihuoneisiin, otan projektikseni yhden todella vanhan tuvan astiakaapin. Sillä on ikää ja arvoa sen verran, että korjaan vain vähän repsottavia ovia ja hion joistakin pinnoista öljytahroja pois. Uutta maalipintaa se ei tule saamaan vaan vanhaa pintaa pitäisi jotenkin kirkastaa. Toivon ja uskon, että onnistuessaan siitä tulee kodin näyttävin vanha huonekalu. Pikkuisen tavoitetta harrastelijalle!

4 kommenttia

 1. Valtavan upea kaappi ja hieno väri! Pisti oikein silmään tuolta blogivirrasta. Ihania juttuja sinulla muutenkin blogi täynnä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on upee kaappi. Ihanan mallinen ja antaa hyvin tilaa tavaroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä yllättävän paljon tilaa. Hyvin saa askartelukamat ja lelut piiloon. :)

   Poista