POJAN KAHDEKSAN KUUKAUTTA

Tiistaina käytiin pienimmän kanssa neuvolalääkärin rutiinitarkastuksessa (ensi viikolla ikää tulee kahdeksan kuukautta). Painoa oli tullut hienosti, samoin pituutta. Taas on aika poistaa kaapista pieneksi jääneitä vaatteita, joita onkin aika lailla.


Poika on niin vauhdikas ja nopea tapaus, että lääkäri sai oikein toden teolla pitää stetoskoopistaan kiinni. Ja kun stetoskooppi ei enää kiinnostanut niin selällään makoilu tylsistytti ja olisi pitänyt päästä vatsalleen. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Tarkastus saatiin tehtyä ja poika todettiin terveeksi. Kotimatkalla haettiin apteekista kuitenkin silmätipat. En tiedä onko vauvan kyynelkanava vieläkin syntymästä tukossa vai onko oikein silmätulehdus tullut flunssa jälkitautina kun niin vuotaa ja rähmii.


Tällä hetkellä Matso (eli vauva!) liikkuu eteenpäin ryömien. Nousee kyllä konttausasentoon mutta ei liiku siitä mihinkään. Epäilenkin, että konttiminen jää välistä koska kiire isompien lasten perään on niin kova. Jätkähän nousee siis jo seisomaankin! Kun edessä on pienikin tuki, jota vasten nousta, niin tyyppi on pylly pystyssä jalanpohjat tukevasti maassa. Ja hymy on voitonriemuinen, korvasta korvaan.


Koodikieli kehittyy ja tällä hetkellä mulle huudetaan "ämmäää!". En kyllä tiedä kumpaako poika tällä haluaa, äitin syliä vai maitoa. Luonne ei ole muuttunut mihinkään; joka aamu sängystä nousee pieni ihana aurinko. Rauhallinen ja pitkähermoinen, se on tullut huomattua useasti. 

Koti, varsinkin lastenhuone, on uteliaalle pienelle pojalle mielenkiintoinen paikka. Nyt kun poika on tajunnut miten liikkua eteenpäin, tutkimusretkiä tehdään tuvan toisesta päästä toiseen. Ja ihan silmänräpäyksessä!


Vieläkin nukutaan perhe pedissä; mä ja vauva siis. Isi makaa selkävaivoineen olkkarin lattialla patjalla. Hajotti jälleen kerran selkänsä, joten saadaan varmaan ainakin pari viikkoa pojan kanssa kuorsata ihan kahdestaan. Ompa ainakin tilaa pyöriä!

 

1 kommentti

  1. Teillä eletään mukavia aikoja. Ihanaa pojan mielenkiinto vähän joka asiaan.
    Mukavia liikunnallisia hetkiä ;)
    Silmä voi olla tukossa flunssan takia, hyvä kun sulla on tippoja ne voivat helpottaa.

    VastaaPoista