TAIMITOUHUJA

Vatsatauti tuntuu olevan selätetty. Perheen isoin ja pienin pääsivät helpoimmalla, ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä. Meillä muilla meni pari päivää lepäillessä ja nukkuessa. Vanhimmat lapset nukkuivat eilen parin tunnin pätkät pariin kertaan ja itsekin tuli simahdettua vauvan päiväunien aikaan hetkeksi.


Tänään aamulla oli voimia niin, että päätin koulia tomaatin taimet vaikka niissä on vasta ensimmäinen lehtipari. Varret olivat kiutenkin kellarissa venähtäneet jo liikaa ja meinasivat mennä takkuun. Samalla siirsin pari kasvihuonekurkun taimea ja vesimelonia jo isompiin purkkeihin. Paprikat ja chilit saavat vielä olla rauhassa. Muita ei taidakkaan olla vielä kylvettynä vaan yritän maltaa mieleni huhtikuun alkuun. Toivon, että taimet saa tänä vuonna istuttaa lämpölamppujen ansiosta hiukan aikaisemmin kasvihuoneisiin.Banaaneista on tähän mennessä itänyt vain yksi, etiopianbanaani. Ja siirsin myös sen uuteen, isompaan ruukkuun. Taimi on kasvanut aika nopeasti ja juuripaakku oli jo iso. Kuvan taustalla näkyy sikalan köökistä sisälle tuodut pelargoniat. Niitä on jälleen joka ikkunalla mutta eipähän ainakaan tarvitse ostaa uusia kukkia tänä vuonna, ehkä. Ihana kevät, voisin olla aamusta iltaan sormet mullassa!

Esikoinen on kunnon maajussin alku. Puheet on siirtyneet legoninjoita peltohommiin. Kovasti jo odotellaan lähtöä lietteen levitykseen ja äestämään.


Nyt hetkeksi kutomaan ja sitten tehdään lasten kanssa betoniaskarteluja pitkästä aikaa. Mukavaa lauantain jatkoa! 💗
 

Ei kommentteja