Kokkauskokeiluja, jälleen kerran!


Osa teistä lukijoista varmaan  muistaa kun jokunen aika sitten postailin innostani opetella tekemään hyvää kotiruokaa. Intohan loppui silloin siihen kun toinen lapsista kävi keittiössä katsomassa kattilaan ja meni varoittamaan vanhempaa "siellä on sitten oksennusta ruokana". (Kyseessä oli pasta carbonara, jota ei sitten mun lisäkseni muut syöneet.) 
 
Sen jälkeen oon tyytynyt tekemään sitä, mitä varmimmin osaan: perinteistä kotiruokaa kuten makaronilaatikkoa, lihakeittoa, klimppisoppaa, muusia ja jauhelihakastiketta. 
 
Törmäsin muistaakseni Kotivinkki-lehdessä Atenan kustantamaan keittokirjaan "Yhden kattilan pastat" ja päätin antaa sisäiselle kokilleni jälleen uuden mahdollisuuden tulla esiin.
 
 
Tässä keittokirjassa on superhelppoja ja -nopeita pastaruokien ohjeita. Keräät vain tarvittavat ainekset kaapista ja heität kattilaan. Sitten odotat hetken ja valmista on! Ohjeissa on käytetty paljon tuoreita yrttejä, joka on mielestä todella iso plussa.

Sain kirjan muutama viikko sitten ja nyt sieltä on joitakin reseptejä testailtu. Ensimmäisenä tein, hieman muihin resepteihin verrattuna, perinteisempää lihapullapastaa. Siitä kannatti aloittaa koska lapsetkin istuivat hiljaa pöydän ääressä syömässä. Erikoisempi katkarapu-kesäkurpitsa-sirtuunapasta jäikin sitten aikuisten maisteltavaksi. 

Juhannuksena taidan kokeilla neljän juuston pastaa. Ohje ainakin kuulosti hyvältä ja juustojen rakastajan unelmalta!

 

1 kommentti

  1. Minullakin on tuo kirja ja innostuin myös kokeilemaan, meillä kun sitä pastaa syödään muutoinkin niin paljon. Tuo yhden kattilan systeemi on tosi näppärä ja melkein ärsyttää, etten ole keksinyt sitä aiemmin! :)

    VastaaPoista