LASTEN TRIPLASYNTTÄRIT!


Kaikki meidän kolme lasta juhlivat synttäreitään kolmen viikon sisällä toisistaan. Päädyimme jälkikasvun luvalla pitämään tänäkin kesänä yhteissynttärit eli triplajuhlat! Tällä tavoin vieraiden ei tarvitse syödä meillä kakkua kerran viikossa eikä äitin tarvitse stressata kuukauden jokaisena päivänä siivoamisesta ja leipomisesta. Mulla kun on ikävä tapa yrittää saada koti, piha ja tarjoilut ihan täydellisiksi juhlia varten.


Tällä kertaa, pienintä lukuunottamatta, lapset saivat itse selata läpi kakkukirjoja ja valita omat syntymäpäiväkakkunsa. Heinäkuussa kuusi vuotta täyttävä poika valitsi saman, hyväksi todetun kakun kuin viime vuonna: Daim-tuorejuustokakku. Viime perjantaina neljä vuotta täyttänyt tytär on ihastunut suklaaseen ja mutakakkuihin. Hän valitsi itselleen lakritsimutakakun. Tulevana torstaina yksi vuotta täyttävä poika sai mustikkatäytekakun. 


Lakritsimutakakun ohje on tästä uudesta Emma Iivanaisen teoksesta "Emman kakkukirja" (Docendo). Mutakakku mielletään ehkä enemmän arkisena päiväkahvikakkuna kuin syntymäpäiväsankarin juhlakakkuna mutta prinsessan sana on laki ja äidin oli päätökseen tyydyttävä. Tämän mutakakun valmistaminen oli nopea homma ja pehmeä lakritsi toi kivan pienen uuden tuulahduksen muuten niin tavanomaiseen suklaakakkuun. 

Emman kakkukirjassa on 65 herkullista ohjetta; kakkutikkareista monikerroksisiin kerroskakkuihin. Upeasti kuvitettu kirja sisältää myös hyviä ja ainakin mulle tarpeellisia ohjeita kakkujen kuorruttamiseen ja koristeiden tekemiseen. Kirjan selailun jälkeen mun hankintalistalle päätyivät kakkulautanen (tai pari), palettiveitsi, kukkanaula ja erilaiset tyllat. Tämän hetkisillä pursottimilla ei tee yhtää mitään jos oikeasti haluaa näyttävää jälkeä aikaiseksi.

Jos pidät leipomisesta ja kakkujen koristelusta, suosittelen tämän teoksen hankkimista. Mun mielestä kirjassa on parasta kuvat ja monipuolinen sisältö. Ohjeista löytyy valinnanvaraa niin arkeen kuin juhlaan!

 
Kakkukynttilät, servetit, popcorn-kipot ja pillit ostettu Emma's & Mama's-putiikista Seinäjoelta. Nämä tuotteet ja paljon muuta löytyvät myös verkkokaupasta jos et kivijalkamyymälään pääse lähtemään. Linkki verkkokauppaan tässä
 


Juhlapäivänä paistoi aurinko ja raikas tuuli piti hyttyset poissa. Viimeiset vieraat lähtivät myöhään illalla kotiin. Ilta oli niin kaunis ja kesäinen, että grillattiin yhdessä iltapalaa ja istuskeltiin terassilla. Lapsetkin saivat luvan valvoa hiukan tavallista pidempään. Vietettiin juhannus uudelleen kun kenenkään ei tarvinnut olla töissä ja lämpötila oli myöhälle yöhön yli 20 astetta.  Toisin kuin oikeana juhannuspäivänä.Kiitos kaikille vieraille lahjoista ja siitä, että tulitte paikalle. Päivä oli lapsille äärettömän tärkeä ja odotettu päivä!
 

2 kommenttia