KUISTIN PARIOVET

Tämä meidän kuistin remontti ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Pikainen eristystyö muuttui muun muassa alahirren vaihtoon ja kynnyksen uusimiseen, ulkoseinien maalaamiseen ja kiviportaiden siirtoon.

Kun jokin asia edistyy, otetaankin jo pian takapakkia oikein urakalla. Tuntuu, että mistään ei tule valmista, mikään ei etene ja parasta olisi laittaa vain kuistin ovet perässään lukkoon. Jatkaa sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Näinkin pieni remontti on aiheuttanut jo paljon stressiä ja eripuraa. Aviomies muistuttaa vähän väliä pitkäjänteisyydestä mutta mulla ei ole harmainta hajua mitä se koko sana tarkoittaa. Kaikki mulle hetinyt, kiitos!

Kaiken tämän remonttihomman lisäksi sain yhtenä iltana kuningasidean: kuistin ulkovet on rumat päältä ja kauniit sisältä. Tiedättekö mitä tarkoitan? Katsokaas näitä kuvia. Tässä kuistin ovet kuvattuna noin kuukausi sitten. 


Tällaiset ruskeat ne ovat olleet varmaan 70-luvulta saakka. Kuvasta näkee myös miten huonossa kunnossa kynnys jo oli ja miten sadevedet ovat valuneet kivitasannetta pitkin kastellen oven vasemmalla puolella olevaa seinää.

Seuraavan kuvan nappasin meidän taulusta. Taulun kuva on otettu muistaakseni 1963? Silloin ovet olivat vielä täyspuiset kauniit pariovet; kahdella vaalealla värillä maalattuina.


Lyhyen pohdinnan jälkeen nostettiin ulko-ovet paikoiltaan ja kävi näin. Ruskean verhouksen alta todellakin paljastui aarre! Ovien poistamisen jälkeen siirrettiin portaat ja tutkittiin kosteusvaurioiden määrä. Yksi hirsi vaihdettiin ja seinien panelointia uusittiin. Aviomies on onneksi taitava ja teki myös uuden kynnyksen.


Kittausta ja pellavaöljymaalia sekä paljon apua ja neuvoja ammattilaiselta naapurista. Ja ovet ovat vihdoin valmiit! Eilen asetettiin ne takaisin paikoilleen; eivät kyllä mielestäni upeamman tai arvokkaamman näköiset voisi enää olla. Vähän pientä paikkausta kun ulkona kosteus tasoittuu mutta oon jo nyt enemmän kuin tyytyväinen, että tämä työ tehtiin. 

Ehkä joskus tulevaisuudessa totean saman istuessani aamukahvilla valmiilla kuistilla...


3 kommenttia

  1. Vaiva todellakin kannatti, upeat ovet löytyi paneloinnin alta. :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mieletöntä että alta paljastui juuri ne alkuperäiset ovet. Upea muutos! ja tiedän tunteen kun asiat ei remontissa mene niinkuin oli suunnitellut.

    VastaaPoista
  3. Vau kun löytyi mahtava ovet. Tuli todella hienot, kannatti tehdä työ.

    VastaaPoista