Syysiltojen juttuja

Iltojen pimetessä ei makuuhuoneissa ole enää erityistä tarvetta pimennysverhoille. Kaappasin idean tällaisiin hiukan tavallista pidempiin salusiiniverhoihin ja rupesin hommiin. Tykkään meidän korkeista ikkunoista ja tarkoituksella ompelin verhoista sen mittaiset, että ylimmät lasit jäävät paljaiksi. Aurinko tai kuu, kumpiko nyt sitten sattuukaan paistamaan, tuo kivasti valoa huoneisiin. 

Kangas on Seinäjoen Kagaskeskuksen poistoerää ja Hortensia-kranssit on Eepee Agrista.


Ostin jo joitakin syyskukkia kuihtuneiden orvokkien tilalle mutta inkaliljat ovat vielä täydessä kukassa. Kotiutin kaksi kirvaista taimea muutama vuosi sitten ja olen talvettanut ne kahtena talvena, näköjään onnistuneesti, pimeässä kellarissa. Näin hienossa kukkaloistossa ne eivät viime vuonna olleet. Ripottelin kukkien juurelle viime viikolla syyslannoitetta, sillä aion kantaa ne ruukkuineen ennen pakkasia taas talviunille odottamaan ensi kevättä.


Talviunista tulikin mieleen antaa teille syksyisiin iltoihin sopiva kirjavinkki. WSOY julkaisi tänä vuonna Tove Janssonin Sanojen lahja, -nimisen teoksen. Kirja sisältää valikoituja sitaatteja Janssonin koko tuotannosta. Myös muumeista. Sitaatit on jaettu aihepiirihin ja seassa on myös muumiaiheisin sarjakuvien pätkiä.

Kahvikuppi käteen ja lukemaan!


"Maailma on täynnä suuria 
ihmeitä sille, 
joka on valmis ottamaan 
niitä vastaan."

Muumipappa ja meri

2 kommenttia

  1. Toi kirja on niin huippu! Hankittiin se kesällä ja ei voi kuin ihailla Toven sanojen lahjaa :)

    VastaaPoista