KAIKEN JÄLKEEN KAUNIS.

Sunnuntai-aamuna kaaduin vihdoin ja viimein sohvalle istumaan radion soidessa vanhalla ompelupöydällä. Tarkoin valituissa kunttilöissä lepattaa liekit vaikka kello on vasta kaksi iltapäivällä. Tuskan, malttamattomuuden ja epätoivon jälkeen sain viimeiset maalit sudittua kuistin oven pieliin. Edellisyönä maalasin laskevan auringon valossa vanhoja kattolistoja aviomiehen asentaessa valaisinta kattoon ja pistorasiaa lattian rajaan. 

Mutta nyt, NYT, on valmista! Tässä muutama kuva kun sekasorto on pahimmillaan ja mun hermot riekaleina tämän kaiken keskeneräisyyden keskellä.Lattialautojen alla ja katon välitilassa on nyt puhalluskoneella puhallettua selluvillaa. Seinissä on äidin asentamat selluvillalevyt. Välitilaan tehtiin reikä ulkopuolelta, jotta saatiin vanha sisäkatto säästettyä. Katosta erottaa vielä vanhat ruokakomeroiden paikat, jotka saivat häädön jo kolmisen vuotta sitten. Lattialaudat (jätin niiden alle kirjeen odottamaan seuraavaa lattian avausta) löydettiin meidän vanhasta kanalasta samoin kuin kauniit kattolistat. Uuden lattian väri on pyritty valitsemaan mahdollisimman samanlaiseksi kuin vanhan. Seinien helmiponttipaneelit ostettiin ja maalattiin valkoisiksi.

Tässä kuvia uudesta ulkonäöstä. Värimaailman nappasin verhoista, joita en sitten loppujen lopuksi vielä halunnutkaan ikkunalle ripustaa. Taloon sisälle johtavat kauniit lasiruudulliset pariovet saavat ikääntyä arvolleen kuuluvalla tavalla. Niihin oviin en koskenut. Samoin ulko-ovien sisäpuolet saivat jäädä ikääntymään rauhassa. (Tästä postauksesta näet miltä ulko-ovet näyttävät nyt ulkopuolelta koettuaan muodonmuutoksen.)


Kiviportaat ovat vielä kasaamatta takaisin paikoilleen ja katolle johtava reikä täytyy "somistaa". Ikkuna odottaa kittausta ja maalausta ulkopuolelta. Sisälasi täytyy suunnitella ja toteuttaa käytännössä. Nämä työt saattavat odottaa kuitenkin ensi kevättä koska nyt ei vain huvita tai ehdi. Nautitaan syksyisistä päivistä kuistin sisällä ja unohdetaan ruma ulkopuoli. 😉 


Aikaisemmin lattian alla ja seinien sisällä ei ollut mitään eristeitä. Lastenhuoneessa on ollu talvisin todella kylmä. Kaikki tämä eristystyö tehtiin osin myös sen vuoksi, että jossain vaiheessa eristetään koko vintti lämpöiseksi tilaksi. Sitä odotellessa!

2 kommenttia

  1. Aivan upea ja todella kannattava, nyt kelpaa nauttia ja odotella talven pakkasia.

    VastaaPoista
  2. Aivan täydellinen<3 Voi kun itselläkin olisi tuollainen kuisti, kyllä täällä hieman vihreäksi muuttuu, heh!

    VastaaPoista