SUKELLUS NEULEKORIIN

Mietin pitkään teenkö tämän postauksen vlogi-mallilla mutta päädyin lopulta perinteiseen. Mulla on ääni lähdössä ja oon valvonut viikon kipeän vauvan kanssa, joten en pystyisi puhumaan pitkää pätkää ajatukset kasassa. Varmasti nopeasti eksyisin sivupoluille aiheesta.

Pitkästä aikaa otetaan blogissa kurkistus neulekoriin ja laitan linkit pariin hyväksi todettuun ohjeeseen. Keskeneräisinä ovat yhä Kielo-sukat, oma pitsineule ja miehen villapaita samoin kuin tyttären Happypotamus, johon olen kyllä paloja aina välillä virkannut.

Kuistin valmistumisen jälkeen ei entisöintihommat ole kiinnostanut pätkäkään vaikka yksi keskeneräinen sänky kellarin työtilassa odottaakin. Hiomisen ja maalaamisen sijasta oon heilutellut puikkoja iltaisin ja jokaisessa välissä kun se on mahdollista ollut. Jonkin sortin neulehurmio on päällä ilmeisesti jälleen. 


Tässä sukat, jotka on olleet jo pitkään valmiina mutta sain ne pääteltyä vasta eilen. Englannin kielisessä ohjeessa (maksullinen Ravelryssa) on kolme eri kokovaihtoehtoa ja mä valitsin suurimman. Virhe. Varteen ei tehty minkäänlaisia kavennuksia vaan koko sukka neulottiin hurjalla silmukkamäärällä alusta loppuun. Tämän vuoksi sukan malli on todella hassu ja tasapaksu. Eikä se sitten tietenkään istu kivasti jalkaan vaan on enemmänkin "tossu". Ruusukuvio on kaunis mutta ei näistä mitään lempparisukkia mulle tullut.

Seuraavat valmistuneet neuleet ovat myös sukkia. Äidille ja vauvalle lahjaksi. Alkuperäiset ohjeet löytyvät Life with Mari-blogista, vauvan sukkiin tästä ja ylipolven mittaisiin naisten sukkiin tästä. Muutin naisten sukkien ohjetta kirjoneuleen kohdalta, sillä halusin äidille saman kuvion kuin vauvalle. Näitä molempia ohjeita suosittelen kokeilemaan koska ne oli helppoja ja nopeita. Aion tehdä vielä ehkä jollain liukuvärjätyllä langalla itselleni samanlaiset ylipolven mittaiset sukat. Näissä käytin lankana norjalaista Gjestalin Jannea.  


Sitten alussa mainittujen keskeneräisten töiden lisäksi mulla on tällä hetkellä kesken neuletakki, josta näytän nyt vain vilaukselta värimaailman. Aloitin sen neulomisen muistaakseni viime viikolla. Vaaleanharmaa pohjaväri on ostettu mutta halusin raitoihin kuluttaa omia jämäkeriä, Novitan 7 veljestä-lankoja. Nyt tuo tummanharmaa loppui, joten nähtäväksi jää otanko sen tilalle uuden värisen jämäkerän vai jatkanko aiemmilla väreillä raidoittamista. Lisää tästä neuleesta kun se valmistuu. En malta odottaa! 

Ei kommentteja