Aarre lastulevyjen alla!

Pari vuotta sitten koin todellisen "ahaa"-elämyksen kun tajusin eteisen ja olohuoneen välisen seinän olleen aikoinaan talomme ulkoseinä. Taivuttelin ja taivuttelin miestä lastulevyjen irrottamiseen mutta turhaan. Joka kerta sinnikäs vastaus oli ei.

Väsytys-tekniikka tuotti tulosta vasta viime syksynä kun sain luvan, että ensimmäisen lumisateen alkaessa saan purkaa levyt hirsiseinän edestä. Taisin kuulla myös jotain varoituksia mahdollisista yllätyksistä mitä seinän sisällä voisi olla mutta enpä tarkemmin jaksanut kuunnella niitä...No tuli ensimmäinen lumisade ja tartuin päättäväisenä sorkkarautaan ja vasaraan. Jo ensimmäisen palan alta tuli vastaan se yllätys: alkuperäinen ulko-ovi oli ollut nykyistä väliovea leveämpi. Välioven takana on siis piilossa nyt semmoinen aika ruma aukko hirressä mutta mielestäni se saa olla niin koska on merkki entisestä elämästä.  

Pienen tuumailun jälkeen jatkoin purkuhommaa niin, että vasarakin taipui solmuun. 

Nyt, pari päivää ennen jouluaattoa saatiin listat paikoilleen ja tämä pieni urakka on lähes valmis. Vielä täytyy seinän ja lattian välinen raja siistiä sekä irrottaa hirsien päät piilottava lauta. Mutta siihen tarvitsee jonkun erikoisemman työkalun... Halusin ehdottomasti listat oven ja ikkunan ympärille, että lopputulos on viimeistellymmän näköinen. 

Myös kattolista asennettiin katon ja seinän väliin. Nähtäväksi jää miten katon uusiminen vaikuttaa tuohon kohtaan ja miten lista asettuu sitten paikoilleen.


Alla olevasta kuvasta näkee missä on ollut talomme toinen kuisti alunperin. Se on purettu lisäsiiven alta pois.  Jäljellä on muutama rautatappi, lyijykynän jäljet sekä sadevesien jättämät valumajäljet hirressä. Kauniit muistot menneestä.
 

Vanhasta ulkokuvasta päättelin etukäteen, että seinässä on ikkuna-aukko jossain kohdassa. Aukko tuli vastaan ja nyt sen kohdalla on aittasta löytynyt vanha ikkuna. Ikkunan austana on mustavalkoinen koivumetsä kalvo, joka mielestäni sopii oikein hyvin seinän vanhaan tunnelmaan. 


No nyt tuo aviomies sitten esitti vaikean kysymyksen: "remontoidaanko seuraavaksi eteinen loppuun vai siirrytäänkö vintin remontointiin?". Ööö, haluaisin molemmat, yhtä aikaa ja nyt heti! Ei kuulemma onnistu... 😊
 

1 kommentti